Rețetă simplă și delicioasă. Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o delicioasă rețetă de tocăniță de cartofi cu cârnați de casă.
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o delicioasă rețetă de tocăniță de cartofi cu cârnați de casă.
Ingrediente
500 gr cartofi albi
500 gr cârnați de casă, afumați și ușor picanți
2 cepe de mărime medie
1 morcov mare
250 gr roșii din conservă
sare și piper
ardei dulce
semințe de chimen
1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Se începe cu porționarea cârnații în bucăți mici și se pun la rumenit într-o crăticioară, fără adaos de ulei. Se amestecă să nu se ardă, iar când se formează grăsime în crăticioară, se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul răzuit. Se amestecă bine ingredientele și se adaugă puțină apă, pentru a nu se arde.
Când ceapa și morcovul s-au caramelizat ușor, se adaugă roșiile din conservă și se com=ntinuă fierberea ingredientelor.
Cartofii se curăță, se spală bine și se taie în cuburi potrivit de mari. Se adaugă în cratița cu cârnați și se amestecă printre ingrediente. Se mai completează cu apă, atât cât să se acopere bine ingredientele și se lasă tocănița de cartofi cu cârnați de casă la fiert până când se pătrund bine cartofii.
Pe parcursul fierberii se adaucă boia de ardei, chimen, sare și piper, după gust. Înainte de stingerea focului, se adaugă în tocăniță și un cățel de usturoi răzuit. Acesta va oferi preparatului un plus de aromă și gust picant. Tocănița de cartofi se servește decorată cu verdeață proaspătă, tocată mărunt.
VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă
Chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a preparat obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă.
Ingrediente
Ingrediente pentru friptura de vită:
2 bucăți obrăjori de vită
sare și piper
ulei
iaurt grecesc
sos de morcovi caramelizați
Ingrediente pentru turte de casă:
1 kg făină tip 650
40 gr drojdie proaspătă
450 ml apă caldă
30 ml ulei
7 gr sare
10 gr zahăr
Cum se prepară friptura din obrăjori de vită
Se porționează carnea de vită în bucăți mai mici și se filetează pentru a putea pătrunde condimentele mai bine și a o ajuta la frăgezire. Se condimentează bucățile de carne cu sare și piper, se pun într-un vas acoperit sau într-o pungă de plastic și se lasă la rece pentru 30 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News