Parizerul de casă se poate pregăti cu carne de porc și vită, dar puteți folosi alte tipuri de carne, potrivit Rețete Ușoare.
INGREDIENTE:
-700 g de carne de porc + 300 g de carne de vită (puteți să le folosiți în proporții egale sau să înlocuiți carnea de vită cu carne de pui);
-un ou;
-400 g de lapte rece ca gheața;
-13 g de sare alimentară;
-10 g de nitrit de sodiu (dacă nu vreți să-l folosiți, înlocuiți-l cu sare alimentară);
-½ linguriță de nucșoară măcinată.
MOD DE PREPARARE:
1.Tăiați carnea în bucăți. Ea trebuie să fie rece, abia scoasă din frigider.
2.Treceți-o de 3 ori prin mașina de tocat carne: o dată prin sita cu găuri mari sau medii și de 2 ori prin sita cu cele mai mici orificii.
3.Puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați sarea, nitritul de sodiu și nucșoara măcinată.
4.Adăugați oul și laptele rece ca gheața. Amestecați totul cu mâinile.
5.Compoziția de carne trebuie frământată foarte bine. Puteți să realizați acest pas cu mâinile, dar durează destul de mult și carnea reușește să se încălzească. Cel mai bine ar fi să folosiți robotul de bucătărie, blenderul sau mixerul. Compoziția trebuie să devină mai netedă, mai omogenă, maleabilă și lucioasă.
6.Divizați compoziția de carne în 2 părți egale.
7.Înveliți fiecare parte de compoziție în folie alimentară, oferindu-i forma de baton compact și străduindu-vă să îndepărtați toate bulele de aer din interiorul ei. Legați capetele foliei alimentare.
8.Turnați apă într-o cratiță încăpătoare și încălziți-o până la temperatura de 80°C. Puneți batoanele de carne în ea și așezați o greutate peste ele, ca să fie scufundate complet în apă (noi am folosit un capac mic).
9.Introduceți cratița în cuptorul preîncălzit până la 75°C. Fierbeți parizerul timp de 2 ore.
10.După aceasta trebuie să-l răciți brusc: transferați-l îndată într-un vas sau în chiuveta, în care ați turnat apă rece. De obicei, acest proces durează 25-30 minute.
11.Scoateți parizerul din folia alimentară.
12.Parizerul de casă poate fi păstrat în vid. După ce începeți un baton, se recomandă să-l consumați în 5 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Burmă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky