Data publicării:

Rețetă. Dr. Anca Hâncu, trucuri salată de boeuf: Vă rog din suflet: Nu mai procedați așa!

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Anca Hâncu
Anca Hâncu

Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun.

Dar cum o facem astfel încât să nu fie o bombă calorică? Aflăm de la medicul Anca Hâncu.

„Un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă. Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin.

La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat", arată dr. Anca Hâncu într-un interviu pentru DC News.

VEZI ȘI: Gutuile sunt ca un aliment-medicament pentru mai multe boli

Anca Hâncu, medic nutriționist, a vorbit despre un aliment-medicament.

Este vorba despre gutui, supranumite „merele aurii”. Gutuile au puține calorii și multe fibre. 

„Gutuile sunt ca un aliment-medicament pentru persoanele cu hipertensiune, pentru oamenii cu afecțiuni cardiace, pentru persoanele cu obezitate pentru că aceste fructe au multe fibre și stimulează sațietatea. După o gutuie, aceștia nu vor mai avea nevoie să mănânce nimic timp de două-trei ore. O gutuie este foarte bună și pentru persoanele cu astm bronșic, la cele în convalescență, după infecții virale. Oamenilor sănătoși, gutuile le aduc putere, vigoare, sunt un tonic și chiar stimulează potența”, a zis Anca Hâncu, medic nutriționist, la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel