Ingrediente
20 ml apă fierbinte
2 linguriţe de brandy sau amaretto
1 lingură de ness, espresso
1 lingură de zahăr brun
1 cutie brânză ricotta (este săracă în calorii )
10 gr zahăr brun
10 ml lapte degresat
1/2 linguriţă de extract de vanilie
1 pungă de pişcoturi ( foloseşti câte vrei din ele)
250 ml cafea concentrată rece
1 lingură de brandy sau lichior
1-2 linguri de cacao pentru pudrat
Cum se prepară
Într-un bol amestecă 20 ml de apă fierbinte cu 2 linguriţe de brandy sau amaretto, o lingură de pudră de espresso instant şi o lingură de zahăr brun. Foloseşte mixerul pentru a garanta textura uniformă şi pufoasă a cremei, potrivit trenda.ro. Într-un alt bol, tot cu ajutorul mixerului, amestecă o cutie de cremă de brânză degresată cu 10 gr de zahăr brun. Adaugă 10 ml de lapte degresat şi o jumătate de linguriţă de extract de vanilie în mixtură. Foloseşte o spatulă pentru amestecarea celor două aluaturi.
Înmoaie pişcoturile în 250 ml de cafea concentrată rece şi adaugă puţin brandy sau lichior Amaretto. Aranjează pişcoturile în tava tapetată cu hârtie de copt. Întinde jumătate din cremă pe pişcoturi, pudrează cu cacao. Apoi, pune încă un strat de pişcoturi, cacao şi crema rămasă. Pe deasupra aplică încă un strat de cacao pudră pentru decor.
O porţie ( ~ 100 gr ) din această prăjitură dietetică conţine 175 calorii.
Vezi și: Rețetă dietetică de plăcintă. Cori Grămescu: O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!
BONUS: Plăcintă machedonească
Ingrediente
- 500 grame de praz
- 400-500 grame de urdă
- 100-150 grame brânză de oi veche
- 2 ouă
- 150 ml lapte bătut/kefir
- 2 linguri griș
- 1/2 pachet foi de plăcintă
- ulei
- plus 1 ou şi lapte bătut pentru uns
Cum se prepară
Spălaţi bine prazul şi păstraţi numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocaţi prazul mărunt. Puneţi 2 linguri de ulei la încins şi căliţi prazul până când se înmoaie bine. Lăsaţi să se răcească. După ce aţi amestecat bine toată compoziţia, o daţi deoparte. Dacă aveţi mărar proaspăt şi vă place, puteţi pune după gust, potrivit reteteculinare.ro.
Într-o tavă rotundă puneţi o hârtie de copt şi ungeţi cu ulei. Apoi, luaţi una câte una foile de plăcintă şi puneţi-le cu un colţ în mijloc, iar cealaltă margine atârnând pe dinafară. Colţurile din mijloc trebuie să se suprapună. Puneţi o lingură din compoziţie în mijloc şi aduceţi, ca un pliu, partea din mijloc a foilor peste compoziţie, astfel încât să rămână colţul foilor liber. Puneţi o altă foaie cu colţurile peste colțurile rămase, puneţi iar compoziţie şi apoi pliaţi încă o dată, dacă mai aveţi loc în tavă. Bateţi un ou cu iaurt şi turnaţi peste toată suprafaţa plăcintei.
Coaceţi primele 35 de minute doar cu focul de jos apoi lăsaţi şi cu focul de sus pt încă 10 minute. Se serveşte caldă său rece alături de iaurt, lapte bătut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- Școala de șoferi pe vremuri vs. prezent. Titi Aur: Asta se făcea pe timpul meu / video
- Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională
- România, în lipsa unui brand internațional, devine țara „De ce nu?” pentru turiștii străini. Expert în turism, explicație
- Titi Aur spune adevărul despre „șmecherii” care merg în urma ambulanțelor. „Cei care au făcut loc vor fi frustrați și nu vor mai face data viitoare”