Urmărește emisiunea live
Rețeta dietetică de Tiramisu. Un desert cu puține calorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă îți dorești un Tiramisu dietetic, ai ajuns în locul potrivit. Noi avem rețeta.

Ingrediente

20 ml apă fierbinte
2 linguriţe de brandy sau amaretto
1 lingură de ness, espresso
1 lingură de zahăr brun
1 cutie brânză ricotta (este săracă în calorii )
10 gr zahăr brun
10 ml lapte degresat
1/2 linguriţă de extract de vanilie
1 pungă de pişcoturi ( foloseşti câte vrei din ele)
250 ml cafea concentrată rece
1 lingură de brandy sau lichior
1-2 linguri de cacao pentru pudrat

Cum se prepară

Într-un bol amestecă 20 ml de apă fierbinte cu 2 linguriţe de brandy sau amaretto, o lingură de pudră de espresso instant şi o lingură de zahăr brun. Foloseşte mixerul pentru a garanta textura uniformă şi pufoasă a cremei, potrivit trenda.ro. Într-un alt bol, tot cu ajutorul mixerului, amestecă o cutie de cremă de brânză degresată cu 10 gr de zahăr brun. Adaugă 10 ml de lapte degresat şi o jumătate de linguriţă de extract de vanilie în mixtură. Foloseşte o spatulă pentru amestecarea celor două aluaturi.

Înmoaie pişcoturile în 250 ml de cafea concentrată rece şi adaugă puţin brandy sau lichior Amaretto. Aranjează pişcoturile în tava tapetată cu hârtie de copt. Întinde jumătate din cremă pe pişcoturi, pudrează cu cacao. Apoi, pune încă un strat de pişcoturi, cacao şi crema rămasă. Pe deasupra aplică încă un strat de cacao pudră pentru decor.

O porţie ( ~ 100 gr ) din această prăjitură dietetică conţine 175 calorii.

Vezi și: Rețetă dietetică de plăcintă. Cori Grămescu: O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!

BONUS: Plăcintă machedonească

Ingrediente

- 500 grame de praz
- 400-500 grame de urdă
- 100-150 grame brânză de oi veche
- 2 ouă
- 150 ml lapte bătut/kefir
- 2 linguri griș
- 1/2 pachet foi de plăcintă
- ulei
- plus 1 ou şi lapte bătut pentru uns
 
Cum se prepară

Spălaţi bine prazul şi păstraţi numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocaţi prazul mărunt. Puneţi 2 linguri de ulei la încins şi căliţi prazul până când se înmoaie bine. Lăsaţi să se răcească. După ce aţi amestecat bine toată compoziţia, o daţi deoparte. Dacă aveţi mărar proaspăt şi vă place, puteţi pune după gust, potrivit reteteculinare.ro.

Într-o tavă rotundă puneţi o hârtie de copt şi ungeţi cu ulei. Apoi, luaţi una câte una foile de plăcintă şi puneţi-le cu un colţ în mijloc, iar cealaltă margine atârnând pe dinafară. Colţurile din mijloc trebuie să se suprapună. Puneţi o lingură din compoziţie în mijloc şi aduceţi, ca un pliu, partea din mijloc a foilor peste compoziţie, astfel încât să rămână colţul foilor liber. Puneţi o altă foaie cu colţurile peste colțurile rămase, puneţi iar compoziţie şi apoi pliaţi încă o dată, dacă mai aveţi loc în tavă. Bateţi un ou cu iaurt şi turnaţi peste toată suprafaţa plăcintei.

Coaceţi primele 35 de minute doar cu focul de jos apoi lăsaţi şi cu focul de sus pt încă 10 minute. Se serveşte caldă său rece alături de iaurt, lapte bătut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel