Urmărește emisiunea live
Rețetă de ouă umplute de Crăciun. Dr. Anca Hâncu: Modul simplu în care le faci să nu mai fie bombe calorice
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
DC Medical
DC Medical
Vrei o rețetă de ouă umplute care să nu fie o bombă calorică?

Avem soluția!  Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, ne spune cum trebuie să preparăm ouăle umplute astfel încât să nu devină bombe calorice.

Ouăle umplute pe pat de maioneză sunt nesănătoase. Dar pot fi transformate într-un aliment cât de cât ușor.

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului", arată nutriționistul.

Dacă gospodinele sunt atente la modul în care le prepară, atunci acele alimente care de altfel ar putea fi foarte grele, „pot deveni alimente prietenoase pentru corpul nostru".

VEZI ȘI: Rețetă. Dr. Anca Hâncu, trucuri salată de boeuf: Vă rog din suflet: Nu mai procedați așa!

„Un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă. Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin.

La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat", arată dr. Anca Hâncu într-un interviu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel