Rețetă de friptură înăbușită la tigaie, servită cu sos de leuștean și legume coapte la cuptor
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă pe bază de carne de vită, leuștean, dar şi alte ingrediente delicioase.
Ai nevoie de:
1 kg carne de vită, împănată cu grăsime
sare
piper
puțin ulei
400 ml smântână dulce
4-5 lujeri de leuștean
1 ceapă
Pentru garnitură:
500 gr cartofi roșii
500 gr morcovi
1 țelină
4-5 buc. ardei gras
Cum se prepară
Carnea de vită se asezonează cu sare și piper, apoi se rumenește pe toate părțile, în tigaia încinsă cu puțin ulei.
Se adaugă o ceapă tocată mărunt, lujerii de leuștean și se completează cu apă cât să se acopere. Se așază un capac peste tigaie și se lasă carnea de vită să se înăbușe timp de 2 ore și 30 de minute, la foc mic spre mediu.
După ce carnea este preparată, se scurge sosul, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu smântâna dulce. Se mai asezonează cu cele necesare și se glazurează friptura cu el, în timpul servirii, notează a1.ro. Pentru garnitură, legumele se pregătesc la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News