Rețeta de clătite franțuzești
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă ți-e dor de gustul delicioaselor clătite franțuzești, te invităm să încerci rețeta chiar la tine acasă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

4 ouă

400 g de făină

300 ml de lapte

150 g unt

250-300 ml de apă minerală

1 praf de sare

3 linguri zahăr sau după gust

1 linguriţă extract de vanilie

Cum se prepară

Pentru început, trebuie să baţi spumă ouăle, alături de un praf de sare. Încorporează apoi laptele, făina, untul topit şi restul ingredientelor și  mixează totul bine cu ajutorul unui mixer de mână sau al unui tel, potrivit bucatarianoastra.online. Când ai terminat de pregătit compoziţia, pune pe aragaz tigaia. Toarnă compoziţia, suficientă cât să se formeze o foaie subţire, pe care o poţi întinde mişcând uşor în stânga şi în dreapta tigaia. Clătitele franţuzeşti se servesc umplute cu dulceaţă de vişine sau orice alt gen de dulceaţă

Vezi și: Clătite din aluat opărit. Cea mai bună rețetă

BONUS: Clătite thailandeze, rețeta. Cum se prepară

Ingrediente

 60 g unt
 500 g făină
 250 ml apă
 1 ou mare
 1 lingura zahăr
 2 linguri unt
 un praf generos sare

Umplutură:

 banane feliate
 ciocolată topită/nutella
 lapte condensat
 zahăr

Cum se prepară

Într-un bol, combină apa cu sarea şi zahărul, până ce se dizolvă complet. Adaugă apoi oul şi omogenizează. Separat, răspândeşte untul în făină cu degetele, până obţii o făină cu micuţe cocoloaşe, potrivit retetepractice.ro. Combină cele două compoziţii şi frământă aluatul de clătite thailandeze pentru 5-10 minute. Va rămâne uşor lipicios la atingere, însă n-ar trebui să mai adere la mâini în timpul frământării, spre final. În caz contrar, mai pudrează puţin câte puţin făină.

Lasă aluatul să se odihnească pentru 15 minute, apoi porţionează-l în 10-11 bucăţi de câte 80-90 g fiecare. Cu cât ai o tigaie de clătite mai mare, cu atât vei face fiecare bucată de aluat mai mare. Unge fiecare bucată de aluat cu ulei şi apoi rotunjește-le pe fiecare în parte. Dă bilele de aluat pentru clătite la frigider într-o tavă acoperită cu folie alimentară pentru 2-3 ore.

Scoate apoi aluatul şi întinde cu mâinile pe un blat de lucru fiecare bilă de aluat în parte, astfel: Întâi aplatizează aluatul cu degetele, apoi ridică de margini şi îndepărtează-le puţin câte puţin, de jur-împrejur, până obţii o foaie subţire, mai mare decât tigaia de clătite.

Odată întinsă bine clătita, încinge puţin tigaia şi stropeşte-o cu 1/2 lingură ulei. Frige clătită în tigaia încinsă până ce aproape se rumeneşte. Aşază în centrul său feliile de banane şi/sau nutella, după gust.  Împătureşte clătita ca pe un plic, către centru, suprapunând puţin marginile, apoi întoarce-o pentru o coacere uniformă.

Serveşte clătitele thailandeze tăiate cubuleţe mici, presărate cu lapte condensat sau cu sos de ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel