Rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie. Nu ai cum să greșești!
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a dezvăluit cum se pregătește cel mai îndrăgit desert din copilărie.
Ingrediente
1600 gr biscuiți cu unt
300 gr unt
2 linguri cu cacao
200 gr rahat
400 gr ciocolată cu lapte
250 gr nuci
500 ml lapte
400 ml apă
250 gr zahăr
esență de rom
Mod de preparare
Mai întâi, sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele. Apoi, fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahăr și cacao, amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm intens până și acestea se topesc, punem și esența de rom și turnăm totul peste biscuiți.
Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoaziția de biscuiți și lăsăm compoziția să se odihnească 20 de minute, potrivit a1.ro. După acest interval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm sub formă de rulou, de salam.
Lăsăm salamul de biscuiți la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News