Data publicării:

Rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie. Nu ai cum să greșești!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a dezvăluit cum se pregătește cel mai îndrăgit desert din copilărie.

Ingrediente

1600 gr biscuiți cu unt

300 gr unt

2 linguri cu cacao

200 gr rahat

400 gr ciocolată cu lapte

250 gr nuci 

500 ml lapte

400 ml apă

250 gr zahăr

esență de rom

Mod de preparare

Mai întâi, sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele. Apoi, fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahăr și cacao, amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm intens până și acestea se topesc, punem și esența de rom și turnăm totul peste biscuiți.

Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoaziția de biscuiți și lăsăm compoziția să se odihnească 20 de minute, potrivit a1.ro. După acest interval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm sub formă de rulou, de salam.

Lăsăm salamul de biscuiți la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel