Restricțiile IMPUSE în pandemie ÎNCING suburbiile Parisului! Violenţele iau AMPLOARE! - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Confruntări între grupuri de tineri şi poliţie au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în suburbii ale Parisului, pentru a patra noapte consecutiv, regulile stricte de izolare adoptate de autorităţi în lupta împotriva epidemiei de coronavirus accentuând tensiunile sociale, potrivit Reuters.

La Villeneuve-La-Garenne, la nord de Capitală, poliţia antirevoltă a descins într-un complex rezidenţial pentru a calma spiritele după ce au fost incendiate deşeuri menajere şi gunoaie. Poliţiştii au folosit scuturi pentru a se proteja de sticlele aruncate în direcţia lor, luminând cu lanterne clădirile înalte, unde alţi rezidenţi priveau de la ferestre desfăşurarea evenimentelor.

La Nantere, mai la vest, unele străzi erau acoperite de resturi calcinate ale vehiculelor incendiate şi de sticla spartă a unei staţii de autobuz vandalizată. Tulburări au fost semnalate de asemenea în cartierul Clichy, în nordul Parisului.

Tulburările au izbucnit prima oară la Villeneuve-La-Garenne sâmbătă după un accident cu un motociclist care s-a ciocnit de o maşină a poliţiei fără însemne oficiale în timpul unui control. Poliţia, care a lansat o anchetă, a spus că agenţii respectivi au vrut să-l interogheze pe motociclist întrucât acesta nu purta cască şi circula pe stradă în sens interzis.

Suburbiile franceze - zone cu imobile înalte, situate la periferia marilor oraşe - sunt de mult timp locuri de declanşare a tulburărilor din motive sociale şi economice. În 2005, tulburările au durat trei săptămâni după ce doi tineri care fugeau de poliţie au fost ucişi într-o suburbie din nordul Parisului, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel