Restaurante închise, școli în online, circulația interzisă noaptea. Badea: Din nefericire, am dreptate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Mircea Badea a comentat măsurile luate în România în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2.

Purtarea măștii de protecție ar putea deveni obligatorie din 9 noiembrie, cursurile școlare s-ar putea desfășura doar online, iar circulația în toate localitățile din România ar putea fi interzisă în intervalul orar 23.00 – 05.00, conform unei hotărâri CNSU care ar trebui să fie aprobată de Guvern.

Ce a zis Mircea Badea

„Măsurile nu trebuie să fie nici dure, nici ferme. Poate trebuie să aibă și această trăsătură la un moment dat, dar cred că, în primul rând, trebuie să fie inteligente. Cred că asta e cel mai important”, a spus Mircea Badea în cadrul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3.

Să închidem restaurantele în interior. Nu intră nici dracu în interior. De cât timp sunt închise restaurantele în interior?! Care e efectul?! Vi se pare unul pozitiv?!

Nu se va mai circula pe timpul nopții. Ok. Cam care credeți că va fi efectul?! Se va inversa trendul?!

Unii vor spune că orice restricție, până la urmă, e bună. În principiu, da. Când ajungi într-o situație disperată, da, orice restricție e bună. Dar e pe sistemul nu se va mai bloca ATI pe 14 la ora 18.00, se va bloca pe 15, la ora 10.00. În primul rând, discursul lor este greșit. Nu pot înțelege decât acest parametru: dur-ferm. Sigur că poate fi un parametru important, dar, dacă e singurul, nu are nicio relevanță.

(...) Din nefericire, cam am dreptate în ce spun cu pandemia. V-am spus că nu se va întâmpla nimic dramatic în vară când teza autorităților era: uitați-vă ce e pe plajă, ce petrecere. V-am spus că va exploda în toamnă? Da. A explodat în toamnă peste tot în Europa”, a subliniat Mircea Badea. 

„Putem avea o dezbatere despre măsura cu școlile. Am văzut că obiectivul numărul 1 în multe țări din Europa e să se țină școlile deschise, în condițiile în care se testează masiv elevi și profesori, în sensul acesta”, a mai zis Mircea Badea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel