Data publicării:
Respectarea comunității și a mediului, parte a unui management de succes
Într-o perioadă în care oamenii și companiile se întrec în goana după bani și profituri cât mai mari, Institutul KAIZEN® România propune o altă abordare - respect pentru comunitate și mediul înconjurător. Institutul KAIZEN® România a organizat în perioada 31 martie - 3 aprilie acțiunea "5S Public" - "Kaizen pentru viața publică din România", parte a programului "Educație Kaizen pentru România", acțiune lansată în octombrie 2011, la Alba Iulia.
Principalul obiectiv al programului este extinderea ideii de Management al îmbunătățirii continue a performanței în viața publică, România fiind prima țară europeană care aplică metoda 5S la nivelul societății.
Prima parte a acțiunii s-a desfășurat în comuna Albac, județul Alba, și s-a axat pe îngrijirea și protejarea naturii și a mediului înconjurător. La acțiune au luat parte oameni ai locului de toate vârstele, alături de reprezentanți ai autorităților locale, membri ai Institutului KAIZEN® România și invitați speciali sosiți din Japonia, cu toții participând voluntar.
Acțiunea din Albac s-a desfășurat în două etape: prima - curățenia și înfrumusețarea comunei, iar a doua - reîmpădurirea împrejurimilor. Cei mai încântați au fost copiii participanți, care au spus că s-au simțit minunat să poată face lucruri bune, pentru mediul în care trăiesc.
Cele două obiective KAIZEN la Albac
"În acțiunea de la Albac am avut două obiective diferite.
Primul obiectiv a fost acela de a sprijini comuna Albac să-și susțină programul de dezvoltare a turismului pe Valea Arieșului, lucrând cu tineri, copii, oameni maturi, primar, pentru a înfrumuseța centrul comunei și pentru a îmbunătăți spiritul comunității. Am curățat albia Râului Valea Rații, care trece prin centrul comunei. Am eliminat sursele de poluare, gunoaiele, am reorganizat piața.
Al doilea obiectiv a vizat contribuția adusă la reîmpădurirea zonei respective. Împreună cu 40 de copii și cercetași din Asociația Cercetașilor României ne-am deplasat la 10 kilometri de Albac, unde se defrișează pădurea. Am dorit să tragem un semnal asupra defrișărilor masive care au loc în ultima vreme. Pentru această acțiune am avut o prezentare cu scop educativ, în sala Primăriei, orientată în special către tânăra generație, pentru a crește respectul față de resursele naturale din jurul Comunei și din Munții Apuseni", a declarat Julien Bratu, director general Institutul KAIZEN® România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News