Reprezentanții HoReCa, propuneri pentru reducerea riscului de contaminare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Reprezentanții Asociației „Breasla Cârciumarilor Brașoveni” vor elabora un set de propuneri în privința modului prin care se pot reduce riscurile de contaminare cu virusul SARS CoV-2

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și directorul executiv al DSP Brașov, Andrea Neculau au avut marți o întâlnire cu reprezentanții Asociației „Breasla Cârciumarilor Brașoveni”. Cu această ocazie, reprezentanții asociației au adus în discuție posibilitatea introducerii obligativității de a se purta masca de protecție în toate spațiile publice, atât interioare, cât și exterioare, precum și găsirea unei modalități de a se limita numărul maxim de clienți permis simultan în interiorul unei unități de alimentație publică, scrie Mediafax. 

„Sunt propuneri pe care le avem și noi în analiză, ca și altele, precum limitarea și mai mult a numărului de participanți la petrecerile care se fac în diverse ocazii, dar abordarea noastră a fost să acționăm gradual și să ne menținem în zona în care putem avea o capacitate de control măcar acceptabilă, suficiente instrumente de a veghea la respectarea măsurilor și de a pedepsi încălcarea lor. Nu dorim să impunem restricții doar de dragul restricțiilor și să blocăm activități economice. Orice măsură restrictivă trebuie să își arate eficiența în lupta cu pandemia, altfel o luăm degeaba. De aceea, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu acționăm decât după ce analizăm foarte bine situațiile și punem în balanță efectele pozitive și negative ale fiecărei decizii asupra comunității”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Există transmitere comunitară 

Directorul DSP Brașov, Andrea Neculau, a explicat faptul că evoluția cazurilor de infectare cu SARS CoV-2 în municipiul și în județul Brașov este determinată de transmitere comunitară, ceea ce face mai dificil de gestionat situația. De aceea instituțiile publice și firmele trebuie să ia măsuri suplimentare și să colaboreze cât mai eficient.

Totuși, din analizele autorităților locale a reieșit faptul că restaurantele și cafenelele din Brașov nu au fost identificate drept surse directe de infectare cu coronavirus și, în consecință, nu au fost considerate factori de risc.

În finalul întâlnirii, s-a convenit ca Asociația „Breasla Cârciumarilor Brașoveni” să elaboreze un set de propuneri în privința modului prin care se pot reduce riscurile de contaminare în domeniul HoReCa. Soluțiile descoperite vor fi analizate atât de DSP, cât și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel