Data publicării:

Remus Cernea și ONG-iștii, fugăriți la Roșia Montană

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Deputatul independent Remus Cernea  și câțiva reprezentanți ai ONG-urilor au fost bruscați, miercuri,  de mineri la Roșia Montană, în timp ce membrii comisiei speciale a Parlamentului se aflau la discuții cu reprezentanții locali.

Deputatul Remus Cernea, alături de câțiva membri ai unor ONG-uri au fost fugăriți de minerii adunați în centrul localității Roșia Montană, în timp ce reprezentanții Comisiei speciale a Parlamentului se aflau în căminul cultural pentru discuții cu reprezentanții locali.

Remus Cernea a fost ulterior protejat de jandarmi, acesta fiind urcat într-una dintre mașinile care se aflau în zonă.

"Este un exercițiu democratic, Cred că este nevoie de dialog", a declarat Remus Cernea la Roșia Montană. "Din păcate, după cum ați văzut, din cauza reacției violente, dialogul nu a putut avea loc. Eu sunt un om al dialogului și un om curajos. Am o poziție fermă împotriva proiectului minier pe bază de cianuri de la Roșia Montană. Am venit aici pentru a asculta toate opiniile. Cred că în România este nevoie de dialog, este nevoie de democrație. Am dovedit că sunt dispus să ascult și alte opinii", a spus deputatul ecologist la Roșia Montană.

Miercuri, la Roşia Montană se află 13 parlamentari din Comisia specială parlamentară. Parlamentarii din Comisia comună specială pentru Roşia Montană, condusă de senatorul Darius Vâlcov, vizitează staţia pilot de tratare a apelor acide, zona protejată Tău Găuri - amenajare pentru vizitare turistică, zona protejată Carpeni - amenajare pentru vizitare turistică, cariera Cetate, cariera Cârnic, cariera Orlea, cariera Jig.

 Membrilor Comisiei le vor fi prezentate, conform programului, iazul de decantare şi amplasamentul uzinei, după care vor vizita zona protejată Biserica Greco-Catolică, mai multe primării, tăurile protejate din centrul istoric, zona protejată Centrul istoric, complexul de galerii Cătălina-Monuleşti. Ei vor face vizite şi la depozitul arheologic şi şantierul de restaurare al casei 392, la Muzeul Mineritului - punct central al viitorului Complex Muzeistic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel