Relaxare măsuri COVID, TEMERE în Guvern. Elena Cristian, informație pe surse: În lipsa unor controale...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Elena Cristian, despre relaxarea măsurilor de restricție din pandemie.
Elena Cristian, despre relaxarea măsurilor de restricție din pandemie.
Elena Cristian, redactor șef DC Business, a vorbit despre posibilitatea revenirii la restricții mai dure în România, ca-n restul Europei. 

Elena Cristian, redactor șef DC Business, s-a aflat luni seara în direct la România TV. Întrebată dacă țara noastră s-ar putea întoarce la restricții, în condițiile în care dozele de vaccin sunt insuficiente. 

”Lipsa dozelor, cel puțin, nu este din cauza Guvernului. Reprezentanții Pfizer au dat asigurări că vor recupera dozele pe care nu le-au trimis în acea săptămână în care și-au redus activitatea și că în perioada următoare vor trimite toate dozele necesare și că nu vor fi niciun fel de sincope în vaccinare. Eu vreau să cred și cu toții trebuie să credem că așa se va întâmpla. Chiar dacă sunt sceptici, cei mai mulți dintre români au încredere în această campanie de vaccinare și vor să se vaccineze. Este greu de spus ce se va întâmpla în perioada următoare. Nu cred că este cineva care să își dorească să ne întoarcem la restricții, la închiderea țării, la închiderea unor activități, să nu repornească școlile cu prezența fizică, etc. doar că din discuțiile pe care le-am avut și noi astăzi, inclusiv pe surse, la Guvern, există temerea că în lipsa unor controale s-ar putea face anumite excese, nu s-ar putea respecta anumite măsuri. De aici vine temerea și de aici se pornește cu analiza pentru modificarea actului normativ. Se gândesc că poate se vor buluci românii la cinema, deși știm bine că nu ai voie să vinzi mai mult de 30% din capacitate și va crește foarte mult numărul de cazuri. În ultima vreme, este adevărat, a scăzut numărul de cazuri, dar a scăzut drastic și numărul de testări. Eu sper să nu ne întoarcem la toate acele restricții, dar cred că autoritățile încearcă să fie cât mai vigilente. Oamenii și-au pus mare speranță în acest vaccin, dar dacă se și relaxează asta nu e bine”, a declarat Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel