Regina Elisabeta a II-a a ratat slujba de Paște
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Instagram The Royal Family
Foto: Instagram The Royal Family
Regina Elisabeta a II-a nu a participat la slujba de Paște.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu se va alătura restului familiei regale la slujba de Paște de la Castelul Windsor, relatează CNN, citând o sursă. Canalul TV își amintește că în urmă cu câteva zile, regina în vârstă de 95 de ani a ratat un important serviciu tradițional în Joia Mare – pentru prima dată în mai bine de 50 de ani. După cum a menționat CNN, în ultima vreme, Elisabeta a II-a, care este șeful Bisericii Anglicane, a redus numărul de evenimente publice.

În februarie, Palatul Buckingham a raportat că regina a contractat noul coronavirus, dar suferea doar de simptome ușoare ale bolii. Ea a spus recent că s-a simțit „foarte obosită și epuizată” în timp ce a avut COVID-19. Pentru prima dată de la boala ei, regina a apărut în public la sfârșitul lunii martie, participând la o slujbă de pomenire în memoria soțului ei, Prințul Philip. Pe 21 aprilie, Elisabeta a II-a va aniversa 96 de ani.

Prinţul Charles, mesaj cu ocazia Paştelui Catolic: Am avut inima zdrobită

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a adus duminică un omagiu refugiaţilor ucraineni şi celor care îi găzduiesc, într-un mesaj adresat cu ocazia Paştelui Catolic, relatează Agerpres, citând AFP şi dpa.

"Milioane de oameni sunt astăzi strămutaţi, obosiţi de călătoria lor din locuri tulburi, răniţi de trecut, temându-se de viitor şi au nevoie să fie primiţi cu bunătate şi să se poată odihni", a declarat prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, fiul cel mai mare al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

"În ultimii ani, am avut inima zdrobită de suferinţele victimelor nevinovate ale conflictelor sau persecuţiilor, unele dintre care le-am întâlnit şi care mi-au spus poveşti tragice deoarece au fost forţate să-şi părăsească ţara şi să caute adăpost departe de casă", a mai spus el.

"Însă, în mijlocul acestei tristeţi şi inumanităţi, a fost extrem de emoţionant să văd cât de mulţi oameni sunt dispuşi să-şi deschidă casele pentru cei aflaţi în nevoie şi cum şi-au oferit timpul şi resursele pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu o astfel de tristeţe distrugătoare şi cu o asemenea durere", a adăugat el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel