Regele Salman al Arabiei Saudite, afectat de o infecție pulmonară. Va fi tratat la Palatul Al Salam
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Regele Salman al Arabiei Saudite, 88 ani, va fi supus unui tratament pentru o infecție pulmonară.

Regele Salman al Arabiei Saudite va fi supus unui tratament la Palatul Al Salam din Jeddah pentru o infecție pulmonară, a anunțat duminică agenția de presă de stat, la câteva ore după ce a fost supus unor teste medicale.

Citând curtea regală, AFP a precizat că regele, în vârstă de 88 de ani, va fi tratat cu antibiotice până când infecția va dispărea.

Regele Salman, custodele locurilor cele mai sfinte ale islamului, a devenit conducător al celui mai mare exportator de petrol din lume în 2015, după ce a fost prinț încoronat și vicepremier timp de doi ani și jumătate. țara este însă condusă propriu-zis de fiul său de 38 de ani, Mohammed bin Salman, numit prinț moștenitor în 2017.

Sănătatea regelui în vârstă este un subiect rareori discutat în regatul din Golf, scrie AFP. Curtea regală a regală a dezvăluit totuși în aprilie că regele Salman a fost internat în spitalul specializat Regele Faisal pentru ”controale de rutină”, fiind externat mai târziu în aceeași zi.

Înainte de aceasta, ultima sa spitalizare data din mai 2022. După ce a efectuat o colonoscopie, regele a petrecut o săptămână la spital ”pentru a se odihni”, a relatat atunci SPA.

Regele Salman, prezențe tot mai rare în ultimii ani din motive medicale

În ultimii ani, regele Salman a apărut din ce în ce mai rar în public, alimentând zvonurile privind starea sa de sănătate. În iulie 2020, el a suferit o operație la vezica biliară și în martie 2022 a fost spitalizat pentru a i se înlocui bateria stimulatorului cardiac.

Înainte de a accede la tron, regele Salman a fost guvernator al Riadului timp de decenii și ministru al apărării. Domnia sa a fost marcată de importante reforme sociale și economice, puse în practică de fiul său, care vrea să reducă dependența de petrol a Arabiei Saudite.

Din cauza problemei de sănătate a regelui Salman, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, liderul de facto al Arabiei Saudite, a amânat o vizită în Japonia care era programată să înceapă luni, a declarat secretarul șef al cabinetului japonez Yoshimasa Hayashi, notează Reuters.

Citește și: Schimbare în Iran după moartea președintelui, în urma prăbușirii elicopterului. Gen. Bălăceanu: Deși este pe axa răului, nu e momentul să aplaudăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel