Regele Felipe al VI-lea al Spaniei s-a vaccinat împotriva coronavirusului
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Regele Felip al VI-lea
Regele Felip al VI-lea
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Regele Felipe al VI-lea, în vârstă de 53 de ani, a primit vaccinul Covid-19 sâmbătă în centrul WiZink din Madrid, a informat Casa Regală.

Regele a fost vaccinat când i-a venit rândul, conform protocolului stabilit de autoritățile sanitare. Monarhul se încadrează în grupa de vârstă cuprinsă între 50 și 59 de ani. Imunizarea acestor persoane a început în luna mai 2021.

După încheierea activităților Zilei Forțelor Armate, regele a mers sâmbătă după-amiază la centrul de vaccinare al Comunității Madrid din Centrul Wizink.

Casa Regală nu a publicat imagini cu momentul vaccinării și nici nu a spus ce vaccin i-a fost administrat Regelui Felipe al VI-lea.

Domnia Regelui Felipe al VI-lea

Filip al VI-lea de Bourbon și Grecia (Felipe al VI-lea) este actualul rege al Spaniei. A urcat pe tron la 19 iunie 2014, după abdicarea tatălui său, regele Juan Carlos I.

La 19 iunie 2014, tatăl lui Felipe, regele Juan Carlos I al Spaniei, a abdicat în favoarea lui Felipe, care a fost înscăunat rege al Spaniei în aceeași zi. După urcarea la tron, acesta a devenit cel mai tânăr monarh al Europei, fiind cu nouă luni mai tânăr decât regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos.

Ca rege, Felipe are puteri politice limitate, Constituția din 1978 arătând că monarhul “arbitrează și mediază funcționarea instituțiilor”

Cea mai presantă sarcină a lui este reformarea monarhiei. Un sondaj al Centrului pentru Studii Sociologice din Madrid a arătat că popularitatea monarhiei s-a prăbușit în ultimii ani ai domniei lui Juan Carlos, de la un nivel record de 75% ajungând la 38%.

În iunie 2015, Felipe i-a retras surorii sale, infanta Cristina, titlul de Ducesă de Palma de Mallorca, în urma scandalului de corupție în care este implicată.

După un an de domnie, Felipe a reușit să ridice nivelul de popularitate al monarhiei la 81%, potrivit cotidianului El País.

VEZI ȘI: Cea mai nouă ispravă a primarului Clotilde Armand nu mai are nevoie de comentarii. Așa se face administrație USR-PLUS / foto

Culmea paradoxului cu Virgil Popescu, ministrul Energiei, care ne îndeamnă să ne vaccinăm / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel