Referendum 2019. Ludovic Orban, atac la CNA și AEP
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Oradea, că PSD şi ALDE fac tot ce pot ca să nu se discute nimic despre referendum, el acuzând în context Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru că nu au luat măsurile de informare a alegătorilor cu privire la acest vot.

'Fug infractorii din fruntea PSD-ALDE de acest referendum ca dracu de tămâie. Le este frică pentru că ştiu că românii nu sunt de acord cu corupţia, că românii consideră corupţia cel mai mare pericol la adresa dezvoltării României, la adresa bunei funcţionări a societăţii româneşti şi la adresa normalităţii şi dreptăţii care trebuie să guverneze o societate democratică. Fac tot ce pot să nu se discute nimic despre referendum.

Suntem în situaţia în care mai avem o săptămână şi ceva până la ziua alegerilor şi la ziua referendumului şi nici până astăzi Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a luat decizia prin care să dea drept de antenă la televiziuni şi posturi de radio pentru campania pe referendum. Este la cheremul fiecărei televiziuni să decidă dacă vor sau nu vor să dea mesaje despre referendum.

Autoritatea Electorală Permanentă, care face de regulă clipuri de informare a cetăţenilor privitor la vot, a făcut clipul de informare pentru alegerile europene, în schimb, nici până astăzi nu au făcut clipul de informare privind referendumul. La toată media care este controlată de PSD, aproape că nu se vorbeşte un cuvânt despre acest referendum. De ce fac lucrul asta? Pentru că ei ştiu foarte bine faptul că 90% dintre români vor să interzică amnistia şi graţierea pentru faptele de corupţie şi noi trebuie să-i determinăm să meargă la vot', a afirmat Orban, la un eveniment de prezentare a candidaţilor PNL la europarlamentare organizat la Oradea. El a adăugat că reprezentanţii PSD şi ALDE îşi vor permite să facă orice dacă nu va fi asigurat cvorumul referendumului convocat de preşedintele Klaus Iohannis. 'Oricine intră în politică va înţelege că poate să fure liniştit, că nu va fi pedepsit, pentru că oricând o majoritate poate să dea amnistie şi graţiere', a spus liderul PNL.

De asemenea, Orban le-a cerut liberalilor prezenţi la reuniune să depună toate eforturile pentru a informa oamenii despre referendum. 'Să fim alături de preşedintele României, pentru că preşedintele României a făcut ceea ce trebuia să facă, a convocat referendumul, dar el nu poate să voteze pentru fiecare roman în parte, este împiedicat să se exprime public, este sabotat şi boicotat acest referendum de cei din PSD-ALDE şi de alţii, nu numai de cei din PSD-ALDE. Este misiunea noastră ca alături de preşedintele României să-i informăm pe toţi cetăţenii că trebuie să vină la referendum şi să voteze 'DA' la ambele întrebări, să interzicem amnistia şi graţierea, să nu mai permitem adoptarea de reglementări din domeniul justiţiei prin OUG', a mai afirmat preşedintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel