Data publicării:

Rectificare de buget pozitivă la Caraş-Severin. Unde vor fi alocaţi banii

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Economie
WhatsApp
Bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost rectificat pozitiv, luni, în şedinţă ordinară, cu suma de aproape 7,5 milioane lei, banii urmând a fi alocaţi pentru întreţinerea drumurilor judeţene.

"Sunt bani pe care Consiliul judeţean i-a primit pe proiectul Centrul integrat de management al deşeurilor. Iniţial, drumurile de acces, atât la centrul de la Lupac, cât şi la unele staţii de transfer, au fost realizate pe bani din bugetul Consiliului judeţean. Pe parcursul anului trecut am început demersurile cu Ministerul Dezvoltării pentru ca aceste sume să fie declarate eligibile, astfel încât să ne primim banii înapoi, după ce lucrările respective au fost executate. Banii au fost primiţi, a fost rectificat pozitiv bugetul pe partea de venituri cu această sumă. De asemenea, a fost rectificat bugetul şi pentru partea de cheltuieli, iar aceşti bani au fost acordaţi Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin. Am luat această decizie, fiindcă banii au fost consumaţi pe drumuri judeţene şi era normal să îi dăm aceleiaşi instituţii, în acelaşi scop. Ca urmare a acestei alocări, DDJ Caraş-Severin are cel mai mare buget pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi pe timp de vară, şi pe timp de iarnă, faţă de anii precedenţi", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Dacă anul trecut, banii proveniţi de la Guvern din TVA pentru întreţinerea drumurilor judeţene pe timp de iarnă şi pe timp de vară erau în sumă de aproximativ 11 milioane lei, anul acesta, suma provenită de la Guvern a fost mai mare, de circa 19 milioane lei, la care se adaugă cele 7,5 milioane lei aprobate în şedinţa de luni, adică un total de 26,5 milioane lei.

"Dacă scădem din cei 11 milioane lei, câţi au fost anul trecut, patru milioane - întreţinere pe timp de iarnă, şi anume, banii necesari lucrărilor de deszăpezire pe drumurile judeţene, o să vedem că banii pentru întreţinerea pe timp de vară, la nivelul Direcţiei Judeţene de Drumuri, au fost undeva la şapte milioane. Acum, dacă din cei 26,5 milioane lei pe care îi are în prezent DDJ scădem întreţinerea pe timp de iarnă, cam tot patru milioane lei, dar e posibil să fie mai mare, rămânem cu 22,5 milioane lei, adică de trei ori mai mulţi bani pentru lucrările de întreţinere pe timp de vară la nivelul drumurilor judeţene din Caraş-Severin. Apelul meu, ca şi al tuturor colegilor consilieri judeţeni, a fost ca aceşti bani să se vadă efectiv în lucrările de reparaţii care se vor efectua şi în calitatea lucrărilor, iar până la finalul anului, banii să fie cheltuiţi în acest sens", a afirmat Silviu Hurduzeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel