Rectificare bugetară. Ciolacu, pentru Cîțu și Iohannis: Vor avea zeci de mii de aleși locali la Palatele Cotroceni și Victoria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ciolacu anunță proteste la Palatele Victoria și Cotroceni
Ciolacu anunță proteste la Palatele Victoria și Cotroceni
Marcel Ciolacu a anunțat proteste de amploare dacă banii nu vor fi repartizați în mod corect către primari, după rectificarea bugetară, indiferent de culoarea politică. 

”Aștept rectificarea primului ministru. Dacă, Doamne ferește, nu se iau în considerare toate administrațiile, nu să le împărțim în buni și răi - PSD-iști, PNL-iști, USR-iști- îi anunț pe dl. Iohannis și pe dl. Cîțu că vor avea zeci de mii de aleși locali cu tricolorul de gât, primari, președinți de CJ, viceprimari, consilieri locali și comunali în fața Palatului Victoria și-n fața Palatului Cotroceni.” a spus Marcel Ciolacu, la DCNewsTV. 

”Deci asta e o super informație pe care ne-o dați” a remarcat Bogdan Chirieac, care a adăugat, la finalul emisiunii, că urmează un ”10 august” cu alt semn. 

”Și vom sta până când dl. președinte se va întoarce din concediu și dl. Cîțu din campanie. E un anunț oficial” a punctat liderul PSD, care a completat: ”Dacă nu se va face o repartizare corectă, împărțită corect către administrațiile locale, partidul va reacționa”. 

Premierul Florin Cîțu a spus, vineri, că nu vede nicio problemă în faptul că vin primarii din țară la Guvern pentru a obține fonduri. El a declarat că i-a invitat și pe cei de la PSD. 

”Sunt criticat că vin și mă vizitează primarii noștri la Guvern. Care este problema? Da, foarte bine! Să vină! I-am invitat și pe primarii de la PSD! Repet! Vreau să dezvoltăm România. Vin oamenii la Guvern, văd care sunt proiectele, sursele de finanțare și împreună dezvoltăm aceste programe. Nu avem nimic e ascuns” a spus premierul. 

Primarii PNL, uitați, spune Cîțu

Premierul a fost acuzat că cheamă primarii liberali la Guvern pentru a-i convinge, cu fonduri pentru localitățile pe care le conduce, să îl susțină în alegerile interne, pentru a deveni președinte al PNL.

El recunoaște că sunt mai mulți primari liberali decât social-democrați care vin la Guvern, dar explică faptul că acest lucru se întâmplă deoarece aceștia ”au fost uitați, au fost lăsați. Administrațiile conduse de primari liberali au fost lăsate de izbeliște în ultimii ani, nu au primit finanțare” și de aceea în aceste zone sunt foarte multe probleme.

Anterior, prim-ministrul Florin Cîţu a estimat că rectificarea bugetară s-ar putea realiza în luna august. Vezi și: Florin Cîţu, întâlnire cu primarii de municipii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel