Recordul lui Salah, doborât. Gift Emmanuel Orban a reușit cel mai rapid hat-trick din istoria competițiilor europene în Gent - Başakşehir
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
KAA Gent s-a calificat în sferturile de finală ale Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Istanbul Başakşehir cu scorul de 4-1 (4-0), miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a optimilor. 

După 1-1 în tur, nigerianul Gift Emmanuel Orban (20 ani) a fost artizanul calificării echipei belgiene, cu un hat-trick reuşit în doar patru minute (31, 32, 34). Pentru oaspeţi a mai înscris Hugo Cuypers (37), în timp ce golul gazdelor a fost semnat de Adnan Januzaj (88).

Orban a reuşit cel mai rapid hat-trick în cupele europene, depăşind performanţa egipteanului Mohamed Salah, care a înscris trei goluri în decurs de şase minute pentru Liverpool contra lui Glasgow Rangers (7-1), în octombrie 2022, în Liga Campionilor.

Transferat de Gent în ianuarie de la Stabaek (Norvegia), Orban are nouă goluri marcate în nouă partide în toate competiţiile pentru clubul belgian. Tragerea la sorţi a sferturilor şi a semifinalelor va avea loc vineri, la Nyon. 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel