Record absolut de cazuri de COVID-19 în SUA. Peste 91.000 infectări în 24 de ore: "Nu vom ÎNCHIDE"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
SUA  a înregistrat un record absolut de cazuri de COVID-19 în  24 de ore. 

Statele Unite au înregistratun record absolut al infecțiilor cu Sars-CoV-2: peste 91.000 în ultimele 24 de ore. Această cifră nu a fost niciodată înregistrată până acum, de la începutul pandemiei.

Statele Unite depășesc 9 milioane de cazuri, iar o creștere a infecțiilor este înregistrată în mai mult de 20 de state.

Președintele Donald Trump este încrezător: „Franța și Germania nu merg bine. Vrem binele lor, dar se închid. Nu vom închide".

Câteva zile până la alegerile prezidențiale

Creșterea numărului de cazuri vine la mai puțin de o săptămână înainte de alegerile prezidențiale. Printre cele mai afectate state de ultimul val Covid-19 se numără Ohio, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin, care vor juca un rol important în alegeri, scrie Reuters, citează Mediafax.

Joi, 12 state au stabilit recorduri de o zi pentru noile infecții: Illinois, Indiana, Maine, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, New Mexico, Carolina de Nord, North Dakota, Ohio și Oregon.

Pe lângă noile infecții, decesele și spitalizările cresc, de asemenea. Pentru a treia oară în octombrie, peste 1.000 de persoane au murit într-o singură zi, joi.

Peste 229.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Statele Unite. Numărul pacienților spitalizați a crescut cu peste 50% în octombrie, la 46.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel