Recomandări pentru a trece mai uşor printr-un divorţ
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Din punct de vedere juridic, divorţul este desfacerea pe cale legală a unei căsătorii, fie prin acord, fie din motive temeinice. Trebuie să ţinem cont de faptul că un divorţ înseamnă mai mult de atât, înseamnă stres şi poate determina chiar apariţia unei boli.

Autor: Anca Murgoci

Divorţurile sunt costisitoare, dramatice şi, din păcate, numărul lor nu scade. Aproximativ 6.500 de divorţuri s-au înregistrat în primele nouă luni ale acestui an în România. Cele mai multe cupluri care au decis să se despartă au vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani. Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a anunţat că la finalul lunii septembrie au fost încheiate 6.463 certificate de divorţ.

Pentru a trece mai uşor printr-un divorţ, avem pentru dumneavoastră câteva sugestii.

1.       Găsiţi avocatul potrivit. Fie că daţi un search pe Google, fie că vă consultaţi prietenii, alegeţi cu grijă un avocat. După prima consultaţie cu acesta, puteţi decide dacă este persoana potrivită pentru a vă ajuta să câştigaţi procesul. Trebuie să fie o persoană în care să aveţi încredere şi alături de care să puteţi discuta orice problemă care ar putea apărea.

2.       Ajungeţi la o înţelegere cu cel/cea care vă va deveni fostul soţ/ fosta soţie. Discutaţi şi încercaţi să obţineţi acordul partenerului  pentru a divorţa în mod amiabil Astfel, divorţul se va derula mult mai rapid şi va fi mai puţin traumatizant. Ajungeţi la un acord cu privire la încredinţarea  copiilor minori, la cuantumul pensiei alimentare, partajul bunurilor comune, păstrarea numelui soţului (dacă este cazul). Pentru mai multe detalii accesaţi http://divort.lawcenter.ro/.

3.       Informaţi-vă asupra costurilor. Onorariul de avocat perceput pentru faza de asistare în faţa instanţei de judecată este de 700-1000 lei, dar variază de la caz la caz, în funcţie de complexitate. Un divorţ consimţit de ambele părţi este mai ieftin, ajungând la suma de 700 de lei de persoană.

4.       Dacă nu sunteţi siguri că vreţi să divorţaţi nu faceţi acest pas. Atunci când un proces se prelungeşte mai mult decât este cazul, cu siguranţă una dintre părţi nu vrea să se ajungă la separare. În acest caz sunt amestecaţi şi copiii care sunt influenţaţi alături de care părinte să rămână. Cei mai mulţi copii se simt vinovaţi de divorţul părinţilor lor şi acest lucru va duce la forme de depresie şi agresivitate.

Este bine să nu ajungeţi la un divorţ pentru că acesta are efecte negative nu doar asupra vieţii de familie, ci şi asupra sănătăţii. Pot apărea depresile, bolile de inimă, alcoolismul sau demenţa. Cercetătorii spun că divorţul măreşte de trei ori riscul apariţiei maladiei Alzheimer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel