Urmărește emisiunea live
Rechizitoriu DNA. De ce este acuzat fostul consilier prezidențial George Scutaru
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe George Scutaru, fost consilier al lui Klaus Iohannis, sub control judiciar, pentru spălare de bani. 

Procurorii susțin că George Scutaru a  finanțat ilegal campania electorală a PNL din anul 2008 cu materiale promoționale cumpărate din China. Banii ar fi fost spălați printr-o firmă deținută de el.

În 2008, primarul din Jilava, Adrian Mladin, i-a dat președintelui CJ Buzău, Cristinei Bîgiu, mită 700.000 de euro pentru a-l ajuta să intre în posesia unui teren din municipiul Buzău. Bîgiu a împărțit banii cu George Scutaru (deputat și președinte al organizației PNL Buzău la acea vreme), care a primit suma de 170.000 euro, și Dan Motreanu (secretar general al PNL și deputat de Călărași), care a luat 250.000 de euro. Sumele erau destinate finanțării campaniei electorale din 2008 a candidaților PNL. 

[citeste si]

DNA arată că George Scutaru a folosit cei 170.000 de euro pentru a cumpăra prin firma sa, SC Quick Monitoring Media QMM SRL, materialele electorale de la SC Echo International Industry SRL, deținută de cetățeanul chinez Chen Lidong. Firma cetățeanului chinez i-a furnizat lui George Scutaru articole de îmbrăcăminte aduse din China, inscripționate cu sigla PNL, respectiv tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli și șorturi. Inscripționarea materialelor cu sigla PNL a fost făcută în China iar lotul de marfă a fost livrat în containere, prin portul Constanța, potrivit Agerpres. Procurorii mai notează că George Scutaru a folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal "monitorizare presă", pentru a finanța ilegal campania electorală a PNL din 2008, prin încheierea de contracte fictive și efectuarea unor operațiuni bancare succesive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel