Data actualizării:
Data publicării:

Realitatea din București vs. exemplul lui Dan Negru, în plină caniculă. Ce am găsit în centrul Capitalei și de ce nu are dreptate în totalitate realizatorul TV / galerie foto + video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dan Negru a prezentat un clip video cu cișmelele dintr-un oraș din străinătate, în plin val de caniculă atât în Europa, cât și în America și Asia. Acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că în orașele din România nu se mai găsesc fântâni cu apă potabilă, gratuită, de unde oamenii să se hidrateze. Am luat Bucureștiul la pas pentru a vedea dacă Dan Negru s-a înșelat sau nu.

Într-o postare pe Facebook, Dan Negru atrage atenția că în orașele din afara țării sunt amenajate cișmele cu apă potabilă, gratuită, de unde cetățenii să bea în cazul în care au nevoie de hidratare, mai ales în contextul valului de caniculă care a lovit emisfera nordică în această perioadă.

„'Când ți-e sete, fericirea e un pahar cu apă'. Degeaba breaking news despre caniculă dacă au dispărut din orașe cișmelele, fântânile cu apă potabilă gratuită!“, a scris Dan negru în descrierea clipului video.

„Toată lumea vorbește despre căldură, despre caniculă. Pe oriunde am ajuns în lumea asta mare, pe caniculă, în timpul verii, am găsit așa ceva, fântâni cu apă gratis. E primul semn de civilizație! Să poți să bei apă potabilă gratuită pe caniculă, pe căldură. Luați orașele României la pas. Nu mai găsești niciunde fântâni și cișmele cu apă gratuită. Trebuie să o cumperi din magazine.

Rebreanu avea o vorbă: Când ți-e sete, fericirea e un pahar cu apă! Căutați apa gratis în orașele României, căutați cișmelele! Unde sunt?“, a spus Dan Negru în clipul video postat pe Facebook.

Realitatea din București vs. exemplul lui Dan Negru. Ce am descoperit în centrul Capitalei

 

În urma postării lui Dan Negru, am decis să luăm la pas centrul Capitalei și ne-am aventurat pe Calea Victoriei, după care am intrat în primul parc ce ne-a ieșit în cale, Nicolae Iorga. 

Deși am intrat în parc în miezul zilei, când afară, la soare, temperaturile resimțite depășeau cu siguranță 40 de grade Celsius, am reușit să găsim câțiva oameni în parc. Puțini, ce-i drept! 

Totuși, ceea ce ne-a interesat cu precădere a fost să vedem dacă există cișmele în acest parc și, cu atât mai mult, dacă acestea sunt funcționale.

Chiar la intrarea în parc am găsit două cișmele, însă modul în care arătau ne-au făcut să ne dăm seama că Dan Negru are dreptate în ceea ce privește civilizația. Acestea erau extrem de murdare, parțial acoperite cu pământ în partea de jos, iar parcul în ansamblu destul de neîngrijit având în vedere că se află în centrul Bucureștiului, chiar pe cea mai importantă arteră a Capitalei.

Totuși, am vrut să vedem dacă aceasta funcționează și nu mare ne-a fost mirarea ca, atunci când am apăsat pe buton, din ele să țâșnească apă potabilă, rece și numai bună de băut în aceste zile toride.

Desigur, în cazul de față vorbim de un parc și nu de o piață publică ori colț de stradă, însă faptul că am reușit să găsim, destul de ușor, aceste cișmele, ne demonstrează faptul că România este, dacă nu în „civilizație“ totală, cel puțin în drum către aceasta. Suntem convinși, de asemenea, că realitatea descoperită în Parcul Nicolae Iorga nu este o excepție și că în București mai există zone cu cișmele în care oamenii se pot hidrata în această perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel