REAL-DORTMUND 2-0: Nemții merg în finala LC, cu 4-3 la general
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund a obținut calificarea în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat în semifinală pe Real Madrid, cu scorul de 4-3 la general. După 4-1 în tur, germanii au pierdut returul cu 2-0, suficient însă pentru a obține biletele către finala competiției, ce se va desfășura la Londra, pe Noul Wembley.

Real Madrid a început extrem de tare partida de pe Bernabeu, ratând o mulțime de ocazii mari de gol în primele 20 de minute, prin Ronaldo, Higuain sau Ozil.

De partea cealaltă și Lewandowski a avut o șansă bună de a înscrie, șutul său din interiorul careului fiind însă reținut de Diego Lopez. A doua jumătate din prima repriză a fost mai echilibrată, nemții reușind să revină în joc. La pauză s-a intrat cu 0-0 și cu scorul general de 4-1 pentru Borussia Dortmund, după meciul tur.

În repriza secundă Real a continuat să forțeze, dar ocaziile mari de gol au fost ratate de nemți, prin Lewandowski, care a lovit bara, și Gundogan, blocat incredibil de Lopez.

În minutul 83, Benzema, introdus la 10 minute după pauză, a declanșat nebunia pe Santiago Bernabeu, deschizând scorul din centrarea lui Ozil. Același Benzema i-a pasat, cinci minute mai târziu, lui Ramos, care a făcut 2-0 cu un șut sub bară. Băieții lui Mourinho mai aveau nevoie doar de un gol pentru a obține calificarea în finala Ligii Campionilor, dar timpul rămas a fost prea puțin, astfel că avantajul din tur a fost suficient pentru echipa antrenată de Jurgen Klopp.

Borussia Dortmund este prima finalistă din acest sezon de Champions League. În ultimul act al competiției, galben-negrii vor da cel mai probabil peste adversara din campionat, Bayern Munchen, care a câștigat cu 4-0 prima manșă a semifinalei disputate împotriva Barcelonei.

Echipele de start:

Real Madrid: D. Lopez - Essien, Varane, Ramos, Coentrao - Essien, Xabi Alonso - Di Maria, Ozil, Ronaldo - Higuain.

Rezerve: Casillas, Pepe, Albiol, Khedira, Kaka, Benzema, Morata. Antrenor: Jose Mourinho

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotici, Hummels, Schmelzer - Gundogan, Bender - Blaszczykowski - Gotze, Reus - Lewandowski

Rezerve: Langerak, Santana, Kehl, Leitner, Şahin, Grosskreutz, Schieber. Antrenor: Jurgen Klopp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel