Ingrediente – Înghețata de căpșuni
350 g căpșuni
200 ml smântână pentru frișcă
300 ml lapte
125 g zahăr
1/2 lămâie (doar sucul).
Mod de preparare:
Se curăță cu grijă codițele căpșunilor, se trec printr-un jet de apă rece, apoi se șterg cu grijă. Se stropesc fructele cu sucul unei jumătăți mari de lămâi și se amestecă apoi cu zahărul. Se mixează la robot la viteză maximă până se obține un sos fin, iar acesta se amestecă apoi cu smântâna lichidă și cu laptele și se mixează din nou la viteză maximă.
Se așază apoi într-o formă, de preferat din silicon, pentru a fi scoasă mai ușor și se ține la congelator până se îngheață. Se scoate înghețata și se pune din nou în robot, pentru a obține o compoziție spumoasă și fără cristale de gheață, iar apoi se ține pentru o oră în congelator înainte de a fi servită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD