RCS&RDS nu cedează. Negocierile cu Discovery, în impas
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
rcs-rds
rcs-rds

Negocierile dintre Discovery Networks şi RCS&RDS privind reluarea distribuţiei televiziunilor Discovery pe reţelele companiei de telecomunicaţii nu au ajuns încă la nicio concluzie, au declarat oficialii Discovery, într-un punct de vedere remis, joi.

În contextul în care Consiliul Naţional al Audiovizualului  are joi pe ordinea de zi o solicitare a RCS&RDS de a scoate oficial din grilele sale canalele Discovery, oficialii Discovery Networks spun că fac toate eforturile ca posturile Discovery să fie disponibile tuturor românilor.

 "În acest moment, situaţia este neschimbată, dar, imediat ce vor apărea noutăţi legate de negocieri, vom anunţa acest lucru. Facem tot ceea ce ne stă în putinţă ca programele noastre să fie disponibile tuturor românilor, însă, din păcate, nu s-a ajuns încă la nicio concluzie cu RCS", spun oficialii Discovery.

 RCS&RDS a scos, în seara de 29 noiembrie 2012, de pe reţelele sale de cablu (care au aproximativ două milioane de abonaţi, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

 Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului". Aceeaşi lege prevede că în astfel de cazuri CNA poate aplica sancţiuni cuprinse între 10.000 de lei şi 200.0000 de lei.

 RCS&RDS a scos, pe 29 noiembrie, din pachetul de bază de pe reţelele de cablu televiziunile Discovery Channel şi Animal Planet, în locul acestora fiind incluse History Channel, post care se afla până atunci în pachetul suplimentar al operatorului de telecomunicaţii, dar şi televiziunea BBC Entertainment.

 Totodată, RCS&RDS a scos, pe 29 noiembrie, posturile TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery (toate aflate în portofoliul companiei Discovery), care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii, pentru care abonaţii plăteau în plus o sumă de 7 lei, faţă de abonamentul la pachetul de bază.

 Pe de altă parte, RCS&RDS a transmis, tot pe 29 noiembrie, într-un e-mail adresat abonaţilor săi, că televiziunile "Digi Animal World şi BBC Entertainment vor înlocui Animal Planet şi Discovery Channel, care ies din grilă la 1 decembrie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel