Războiul dintre Prințul Harry și ziarul care l-ar fi denigrat continuă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prințul Harry și Associated Newspapers rămân la cuțite. Urmează prezentarea probelor în instanță.

Dosarul de calomnie al Prințului Harry împotriva ziarului "Mail on Sunday" din cauza unui articol despre presupusele legături cu serviciile secrete merge mai departe, a decis vineri un judecător de la Înalta Curte din Londra, respingând încercările sale de a refuza apărarea editorului, transmite Reuters.

Harry, fiul mai mic al regelui Carol, a dat în judecată Associated Newspapers anul trecut pentru un articol în care se pretindea că s-a oferit să plătească pentru protecția poliției după ce a dus o luptă juridică separată împotriva guvernului britanic.

În raport, Harry este acuzat că a încercat să inducă în eroare publicul cu privire la disponibilitatea sa de a plăti pentru serviciile Poliției, care a fost retrasă după ce s-a retras din îndatoririle regale în 2020.

Harry s-a oferit pentru prima dată să plătească pentru protecția poliției la o întâlnire de criză cu regretata regină Elisabeta, tatăl său și fratele său, Prințul William, la moșia regală Sandringham, în ianuarie 2020.

Când ar începe procesul

Avocații Associated au spus că editorul are o apărare puternică și au susținut că o declarație emisă de reprezentanții lui Harry înainte de publicarea articolului lui Associated a susținut în mod fals că guvernul a refuzat oferta lui Harry de a plăti pentru serviciile de protecție.

Judecătorul Matthew Nicklin a declarat într-o hotărâre scrisă că apărarea Associated are șanse reale de succes la proces, despre care a spus că ar putea avea loc în 2024.

Nicklin a mai spus că Associated are o posibilitate reală de a arăta la proces că declarațiile emise în numele lui Harry cu privire la cazul său împotriva guvernului sunt false.

Decizia de vineri vine la o zi după încheierea contestației legale a lui Harry împotriva deciziei guvernului de a retrage protecția poliției, pe care avocații săi o consideră nedreaptă. Nu se așteaptă o decizie în acest caz decât la o dată ulterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel