Războiul din Ucraina continuă. Putin spune că Kievul nu e pregătit de un acord de pace, deşi Rusia a atacat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, afirmă că autorităţile de la Kiev nu sunt pregătite de un acord de pace. Asta deşi Rusia este statul agresor. 

Autorităţile de la Moscova nu văd să existe din partea Kievului o disponibilitate de a respecta acordurile cu privire la reglementarea paşnică, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său rus Putin au examinat la Teheran aspecte privind exportul cerealelor ruseşti şi ucrainene pe pieţele mondiale.

"Rezultatul final (reglementarea situaţiei din Ucraina) depinde nu de mediatori, ci de părţile contractante, care trebuie să respecte acordurile. Nu vedem să existe o astfel de dorinţă din partea autorităţilor de la Kiev", a adăugat Putin.

El a mai declarat că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, întreprinde multe pentru a crea condiţiile necesare pentru o normalizare a situaţiei.

Preşedintele rus a adăugat că, la negocierile ruso-ucrainene de pace de la Istanbul, părţile de fapt au ajuns într-adevăr la un acord, care urma doar să fie parafat. Putin a mai susţinut că, pentru punerea în aplicare a acestor acorduri, forţele ruse s-au retras de la Kiev.

Cu toate acestea, autorităţile de la Kiev au refuzat să pună în aplicare aceste acorduri, deşi ele (acordurile) au fost, de fapt, încheiate, a declarat preşedintele Federaţiei Ruse, conform Rador. 

De ce este important pentru Ucraina 'să câştige' războiul cu Rusia înainte de venirea iernii

Este important pentru Ucraina să pună capăt războiului înainte de venirea iernii pentru a nu-i lăsa pe ruşi să se instaleze durabil, a declarat şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, într-un interviu publicat marţi, citat de AFP.

"Este foarte important pentru noi să nu intrăm în iarnă. După iarnă, când ruşii vor fi avut mai mult timp să se implanteze, cu siguranţă va fi mai dificil. Spre asta ne duc. Este foarte important pentru noi să nu le oferim această posibilitate", a declarat Andrii Iermak pentru revista Novoie Vremia.

Reafirmând că armele furnizate de aliaţii occidentali sunt insuficiente, el a spus că mizează pe ajutorul militar american facilitat de 'land lease', 'legea de împrumut şi închiriere' din cel de-Al Doilea Razboi Mondial reactivată în mai de preşedintele Joe Biden pentru a sprijini Ucraina şi care urmează să intre în regim complet în august.

"Obiectivul nostru este victoria"

"Obiectivul nostru este victoria, nu ne gândim la altceva", a declarat Andrii Iermak.

Pe de altă parte, responsabilul a subliniat că negocierile în desfăşurare cu Rusia au vizat doar deblocarea porturilor pentru exportul cerealelor ucrainene care sunt imobilizate acolo de conflict, şi nu modul de a pune capăt conflictului de exemplu.

'Aceste negocieri au loc la nivel de militari şi al Ministerului de Externe şi numai cu medierea ONU', a spus el. 'Comunic cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, nu comunic cu ruşii', a subliniat şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, notează Agerpres.

SUA plasează Rusia pe listele ţărilor angajate în trafic de persoane şi în recrutarea de copii soldaţi

Statele Unite ale Americii au plasat marţi Rusia pe listele ţările angajate 'într-o politică sau un model' de trafic de persoane şi de muncă forţată sau ale căror forţe de securitate ori grupări armate susţinute de guvern recrutează sau folosesc copii soldaţi, potrivit Reuters. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel