RĂZBOI SIRIA. Iohannis, mesaj după atacul SUA. Chirieac: Vom avea o ESCALADARE
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 14 apr 2018 / 13:05
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația tensionată din Siria, dar și despre mesajul dat de președintele Iohannis, în urmă cu puțin timp.

"România condamnă în continuare folosirea armelor chimice în Siria, care este dincolo de orice justificare. Suntem solidari cu acţiunile partenerilor noştri strategici", a scris Iohannis, pe Twitter, după atacul asupra Siriei, la care au participat SUA, Marea Britanie și Franța.

„Președintele a dat comunicatul cuvenit. Diplomatic, corect. Nu poți decât să condamni folosirea armelor chimice în secolul XXI, indiferent dacă sunt civili sau militari. În cazul de față au fost folosite împotriva civililor.

Nu folosirea armelor chimice este problema, ci întrebarea fundamentală este cine a folosit armele chimice. Dar în momentul acesta nimeni nu are timp de detalii. Oricum, orice tentativă, orice speranță de încetare a războiului din Siria se îndepărtează în acest moment. Toate celelalte state, Rusia, Iran, Hezbollah în Liban, vor încerca să-și arate mușchii. Vom avea o escaladare”, spune Bogdan Chirieac.

Siria, poligon de încercare 

G Ad:

„Este un poligon de încercare Siria, cu 5 milioane de refugiați și probleme enorme pentru Uniunea Europeană. Nu întâmplător Germania nu participă, Germania unde sunt peste 1 milion de migranți din Orientul Mijlociu în momentul acesta. Se schimbă fundamental chestiuni ce țin de cultură, de religie, de asistență socială în Europa, după dezastrul din așa numita „primăvară arabă” din 2011, care a dus și la Războiul din Siria și la nașterea organizației teroriste Statul Islamic”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Amintim că situația din Siria a devenit extrem de tensionată după ce preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri seara (ora locală) într-un discurs de la Casa Albă, o operaţiune militară contra Siriei, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.

[citeste si]

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro