Război Rusia - Ucraina. Generalul maior american stele Robert E. Wheeler: Nu cred că trebuie să ratăm oportunitatea unei păci negociate / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Generalul maior american Robert E. Wheeler a vorbit la DefenseRomania și DC News despre amenințarea de la granița României - războiul pornit de Rusia.

Generalul american a fost întrebat dacă este de părere că vom avea negocieri de pace și cum va arăta războiul în această iarnă.

„Să începem discuția cu situația din Ucraina. Cum vedeți ceea ce se întâmplă? Credeți că vom avea negocieri de pace, am văzut cu toții ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână, sau acțiunile vor continua? Și, apropo, cum va arăta războiul în această iarnă? Pentru că iarna se apropie, dar se apropie nu doar pentru ucraineni, ci și pentru ruși”, a spus jurnalistul Tudor Curtifan.



„În Europa și în SUA, multă lume își pune această întrebare. Cred că e o întrebare importantă. Cred că operațiunile prezente trebuie să continue, dar în același timp să ne îndreptăm atunci când putem către pace. Nu cred că trebuie să ratăm oportunitatea unei păci negociate. Ambele părți pierd oameni în fiecare zi. Mamele își pierd fii și fiicele zilnic, iar dacă există o posibilitate să oprim aceste lucruri ar trebui să ne îndreptăm spre ea, dar în același timp să realizăm că atrocitățile comise împotriva poporului ucrainean, e foarte dificil pentru ei, nu trebuie să le uităm niciodată. Nu cred că e o cale în care să alegem una din opțiuni, cred că trebuie continuate ambele în aceeași măsură”, a răspuns Robert E. Wheeler.

Robert E. Wheeler, cu o carieră de peste 32 de ani în Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, a condus de-a lungul timpului, din postura de director adjunct, departamentul Information Officer for Command, Control, Communications/Computers (C4) din cadrul Departamentului Apărării din SUA.

În prezent este consiler senior în cadrul companiei internaționale Jones Group International.

Prezent în România, reputatul general american Robert E. Wheeler a acceptat invitația DefenseRomania.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Şeful operatorului reţelei naţionale de electricitate a Ucrainei a estimat marţi că pagubele produse sistemului energetic ucrainean de bombardamentele ruseşti sunt '„colosale, dar nu consideră că se impune evacuarea civililor din oraşele cele mai afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, transmite Reuters.

Directorul executiv al Ukrenergo, Volodimir Kudriţki, a avertizat că cetăţenii ucraineni s-ar putea confrunta cu sistări îndelungate ale furnizării energiei electrice, dar operatorul reţelei încearcă să asigure condiţiile pentru ca ucrainenii să poată rămâne în ţară iarna aceasta.

Practic, nicio termocentrală sau hidrocentrală nu a rămas neatinsă de atacurile ruseşti şi „amploarea distrugerilor este colosală, a remarcat directorul citat. „În Ucraina există un deficit în producţia de energie electrică. Nu putem genera atâta energie cât pot consumatorii să folosească, a explicat el efectele atacurilor ruseşti.

Un val de frig este aşteptat în Ucraina începând de miercuri, dar apoi prognoza meteo arată că temperaturile vor creşte din nou, ceea ce va oferi condiţiile stabilizării sistemului energetic, a mai estimat Volodimir Kudriţki.

Acesta a declarat de asemenea că Ucraina are rezerve suficiente de combustibil, constituite încă dinaintea invaziei ruse lansate pe 24 februarie, şi depune mari eforturi pentru a repara infrastructura avariată de bombardamente, sperând în acelaşi timp să obţină unele piese de schimb din străinătate.

Întrebat despre propunerile de a evacua cetăţenii din oraşele cele mai sever afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, directorul companiei Ukrenergo consideră inoportune astfel de apeluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel