Data publicării:

Război între gangsteri în Bulgaria sau simple coincidențe? Demiteri la nivel înalt după declarații controversate

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne din Bulgaria a fost demis după creșterea criminalității în țară.

O reuniune a avut loc între premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, şi şefii serviciilor de securitate şi ai poliţiei, pentru a discuta despre creşterea criminalităţii grave în ţară, conform Agerpres.

După reuniune, cei menționați au organizat o conferinţă de presă. Premierul Denkov a anunţat demiterea secretarului general al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef Petăr Todorov, din cauza raportului negativ despre activitatea lui.

Securitatea națională nu este pusă în pericol, spune premierul

 

Denkov a spus că nu există nicio legătură între crimele recente, referindu-se la uciderea oamenilor de afaceri bulgari Aleksei Petrov, Krasimir Kamenov şi Anghel Hristov şi că acestea nu pun în pericol securitatea naţională.

La reuniune, s-au stabilit măsuri, printre care şi îmbunătăţirea schimbului de informaţii între Ministerul Afacerilor Interne, servicii şi procuratură. Ministrul de interne, Kalin Stoianov, a afirmat că nu este vorba despre un război între gangsteri, referitor la numărul mare de asasinate din ultimul timp.

Bulgar arestat la PTF Giurgiu

 

Un cetăţean bulgar a fost arestat pentru 24 de ore după ce a vrut să aducă în România, prin PTF Giurgiu, 430.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproape 11 milioane de lei, ascunse, prin metoda capac, într-un TIR ce ducea produse alimentare din Bulgaria în Belgia.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu a ajuns pentru a intra în ţară, conducând un autocamion cu numere bulgăreşti, un bărbat bulgar. Conform documentelor prezentate, el ducea produse alimentare în Belgia. Poliţiştii de frontieră au decis să desigileze mijlocul de transport şi să facă un control minuţios asupra încărcăturii acestuia.

Aşa au găsit ascunse, în spatele mărfii declarate în documente, prin metoda capac, opt sute de baxuri cu 8,7 milioane de ţigarete, respectiv 435.000 de pachete", se spune într-un comunicat al ITPF Giurgiu, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel