Data publicării:

Război în PNL. Tăriceanu vrea alegeri pentru desemnarea prezidenţiabilului

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
tariceanu
tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâlmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial.

"Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului să se facă printr-un scrutin intern", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă. Liberalul a mai spus că viitorul şef de stat trebuie să încerce să unească, şi nu să practice dezbinarea românilor.

 El a menţionat că este nevoie de un preşedinte care să încerce să rezolve problemele oamenilor şi să nu provoace conflict, "aşa cum face Băsescu".

 Tăriceanu a adăugat că viitorul preşedinte trebuie să dea încredere celorlalte ţări, UE, partenerilor transatlantici în legătură cu faptul că România este un stat democratic.

Fostul lider al partidului apreciază că liberalii trebuie să-şi propună să aibă un număr la fel de mare de membri ca PSD, adică aproximativ 500.000 de oameni. "Vrem să deschidem partidul, să aducem oameni noi. Modernizarea şi democratizarea PNL sunt cruciale pentru viitorul partidului. Altfel, riscăm să ne întoarcem în istorie, iar o perioadă în care dezbaterile libere nu sunt permise pe mine mă înfioară", a spus liberalul.

 Analistul Bogdan Chirieac a declarat, referitor la declarațiile fostului premier că: "desemnarea candidatului de membrii de jos ai partidului este o chestiune de mare manipulare ș de mare fraudă și de mari contestații". Bogdan Chirieac a mai afirmat că "nu crede că domnul Tăriceanu are vreo înțelegere cu domnul Băsescu, chiar dacă propunerile domniei sale îi vin mănușă domnului Băsescu. Într-un moment în care domnul Băsescu e pe cale să piardă din mână Justiția, există o șansă mică ca ea să devină independentă. Domnul Tăriceanu, acum, la această conferință de presă, sparge cu ranga geamurile PNL".

Tăriceanu: Nu vreau să candidez la şefia PNL

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări, că nu doreşte să candideze la şefia PNL, el menţionând că partidul a obţinut recent, sub conducerea lui Crin Antonescu, o victorie electorală de care el se bucură foarte mult.

Mesajul de vineri al fostului premier poate fi considerat ca un semnal de alarmă pentru Congresul liberalilor care s-a anunțat că va avea loc în februarie. În acest moment Tăriceanu nu poate afirma că are un nucleu bine conturat în jurul său, care ar putea să-l susțină într-o eventuală campanie, chiar dacă a declarat că nu dorește candidatura la președinție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel