Data publicării:

RÂSUL, interzis prin lege în timpul căsătoriilor, într-o țară. "Este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te lași dus de val"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
RÂSUL, interzis prin lege în timpul căsătoriilor într-o țară. "Este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te lași dus de val" / Foto: Pixabay
RÂSUL, interzis prin lege în timpul căsătoriilor într-o țară. "Este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te lași dus de val" / Foto: Pixabay

Află în articol în ce țară a fost interzis râsul în timpul căsătoriilor.

Ziua nunții este considerată în general una dintre cele mai fericite zile din viața cuiva. Nu și în regiunea Rostov din sudul Rusiei, unde autoritățile au interzis râsul la ceremoniile căsătoriilor civile, scrie The Moscow Times. Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice și consumul de alcool, dar și reamenajarea mobilierului la oficiile registrului căsătoriilor.

Acesta prevede că ceremoniile căsătoriei civile ar trebui să aibă loc într-o sală de ceremonii la o oră și o dată prestabilite, să nu depășească 40 de minute, iar steagul și stema Rusiei să fie prezente. Pe lângă râs, conversațiile și exclamațiile zgomotoase sunt interzise în mod explicit, la fel ca purtarea pantofilor și îmbrăcămintei exterioare murdare sau purtarea de genți și rucsacuri mari.

„Da, căsătoria este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te lași luat de val"



„Da, căsătoria este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te lași luat de val. Este permis să zâmbești, dar nu este nimic amuzant în ceremonie - aceasta este o ocazie solemnă, tandră.”, a declarat Olga Isaenko, care conduce biroul de registratură al regiunii Rostov, pentru tabloidul Komsomolskaya Pravda, menționând că astfel de restricții au existat întotdeauna informal.

Alte lucruri interzise în timpul căsătoriei



Mâncarea, consumul de alcool, fumatul, plimbarea prin sala de căsătorii și mutarea pieselor de mobilier și aranjamentelor florale completează lista de lucruri interzise în timpul ceremoniei. Fotografierea, filmarea și acompaniamentul muzical sunt totuși permise.

Isaenko a spus că nu există pedepse formale pentru încălcarea decretului, dar că în cazurile extreme, cum ar fi întreruperea unei ceremonii în stare de ebrietate, se poate ajunge la urmărire penală.

Unde s-a mai încercat interzicerea râsului



Decretul emis în această regiune nu este prima încercare de a înăbuși râsul în Rusia. În 2019, autoritățile din republica Ingușetia din Caucazul de Nord au încercat să reprime râsul puternic printr-o campanie PSA în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel