Răsturnare uimitoare de situație! Cine este celebra influenceră care a renunțat la tot și s-a călugărit - Foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
O tânără faimoasă pe TikTok și alte rețele sociale a decis să devină călugăriță.

Citește și articolul - Povestea unei ucrainence atee, refugiată la Mănăstirea Văratec, care s-a convertit la Ortodoxie: În mijlocul unui conflict, ea și-a găsit pacea!

Este vorba despre Eleni Mazlou, o femeie din Grecia, în vârstă de 23 de ani, devenită celebră pe TikTok. Însă tânara a decis să renunțe la viața de ”influencer”, unde are peste 472.000 de urmăritori, acumulați de-a lungul a opt ani, cu scopul de a se dedica în totalitate credinței creștin-ortodoxe. Astfel, Eleni Mazlou a îmbrățișat viața monahală.

Mazlou era cunoscută pentru că posta clipuri, care, de multe ori, arătau viața cotidiană, de la sfaturi de frumusețe, modă, până la vacanțe. Însă, majoritatea clipurilor sale au dispărut de pe platformă, lăsându-i pe fanii ei să se întrebe ce s-a întâmplat.

Ce înseamnă noul său nume pe care l-a primit la tunderea în monahism

Ca urmare a zvonurilorr, Eleni a postat pe poze de la ceremonia monahală în care a fost tunsă în monahism. A primit numele de ”Ipomoni”, care înseamnă ”răbdare” în limba greacă.

Foto

Sursă Foto: Captură platformă X - Orthodox Christianity

 

Unii internauți au rămas surprinși de decizia ei, alții au felicitat-o

Unii internauți au rămas surprinși că o fată atât de tânără și cu o carieră online de succes, a hotărât să renunțe la toată viața lumească pentru a își dedica viața complet credinței.

Alții au remarcat că decizia ei este un lucru personal și că fiecare are dreptul să meargă pe calea pe care o consideră potrivită pentru sine, felicitând-o pentru hotărârea ei.

Ce a spus Eleni despre decizia sa: ”Îl iubesc pe Dumnezeu și vreau să-mi dedic viața Lui”

Într-un mesaj video recent, Eleni a spus faptul că decizia de a renunța la viața publică a venit după o perioadă de introspecție și căutare spirituală. Aceasta a simțit că trebuie să se îndepărteze de faima și publicitatea pe care TikTok i le adusese, pentru a se concentra pe o viață de credință și rugăciune. 

”Îl iubesc pe Dumnezeu și vreau să-mi dedic viața Lui”, a scris Eleni în descrierea noilor sale conturi de social media, unde a păstrat doar postări care arată valorile creștine. Eleni Mazlou a mărturisit faptul că a găsit în monahism pacea și sensul vieții pe care le căuta de mult timp, potrivit orthochristian.com.

Ce înseamnă pășirea în viața călugărească

Iscusința și îndemânarea de a deveni adevărat călugăr se câştigă prin a te învăţa, din vreme, cum se cuvine a te conduce, mişca, trăi şi purta în mănăstire şi afară din mănăstire. Aceste cunoştinţe se pot învăţa mult şi din bogatele scrieri ale Sfinţilor Părinţi. Prin acestea fiecare sârguitor îşi va câştiga, pentru sine şi pentru cei din jurul său, cunoştinţa duhovnicească.

Mănăstirea este numită de Sfinţii Părinţi: loc de vindecare (spital), şcoală de luminare, loc de reculegere şi înaripare, zbor, apropiere şi unire cu Dumnezeu. În acest scop, fiecare persoană din mănăstire trebuie să lucreze ceea ce e mai bun şi mai plăcut lui Dumnezeu, pentru a corespunde chemării sale şi a dobândi în ziua Universalei Judecăţi fericirea cu îngerii şi sfinţii în Împărăţia lui Dumnezeu şi a se izbăvi de osânda veşnică.

Astfel, precum bolnavii care intră în spital trebuie a urma întocmai sfaturile doctorului, a lua doctoriile și a urma dieta, tot astfel trebuie să urmeze și cei ce au intrat în mănăstire sfaturile povăţuitorului lor. (Protosinghelul Nicodim Măndiță, Fecioria, căsătoria, curăția și călugăria ‒ patru feluri de viețuire creștinească, Editura Agapis, București, 2005), conform Doxologia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel