RMGC dezminte articolul cu despăgubirile de 4 miliarde dolari: Nu am declarat cele citate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gabriel-resources
gabriel-resources

Roșia Montana Gold Corporation acuză cotidianul canadian The Globe and Mail că a răstălmăcit cuvintele directorului executiv al Gabriel Resources în articolul în care se vorbea despre despăgubiri de 4 miliarde de dolari ce vor fi cerute României. În materialul respectiv, care a rămas neschimbat pe site-ul ziarului din Canada, Jonathan Henry este citat amenințând România că nu se va mai putea bucura de investiții străine.

”Ca o clarificare a declarațiilor publicate în numele meu în presa internațională, doresc să subliniez că nu am declarat niciodată cele citate în forma respectivă și că declarațiile mele au fost citate greșit. Între timp, declarațiile au fost corectate de către publicația The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru România, pentru cetățenii săi, pentru Guvernul României și pentru Parlament. Doar românii și România vor decide ce este în interesul tarii. Deși este firesc pentru orice companie să facă ceea ce este necesar pentru a-și proteja interesele - și nici Gabriel Resources nu face excepție - vom lua act de orice decizie luată de Guvernul sau Parlamentul României. Compania va furniza toate informațiile necesare pentru ca oamenii să poată lua o decizie în deplină cunoștința de cauză. Decizia finală va aparține, fără discuție, Guvernului și Parlamentului României și, în ultima instanța, cetățenilor României", tranmite CEO-ul Gabriel Resources.

Articolul de pe site-ul The Globe and Mail nu a fost rectificat.

”Dacă Parlamentul nu aprobă proiectul, vom face notificare formală pentru litigiu comercial pentru multiplă încălcare a tratatelor internaționale pentru investiții, iar despăgubirile pot ajunge la 4 miliarde de dolari”,  ar fi declarat Jonathan Henry pentru publicația canadiană. ”Este un caz grav și avertizăm că eforturile României de a atrage investitori străini vor suferi foarte mult”, ar fi adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel