Opt luni de închisoare pentru insulte la adresa lui Vinicius și Rüdiger
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Real Madrid a anunţat astăzi, pe site-ul oficial, că justiţia spaniolă l-a găsit vinovat pe un bărbat care „a folosit diverse pseudonime pe forumul ediţiei digitale a cotidianului Marca” pentru atacuri şi insulte rasiste la adresa lui Vinicius Junior şi Antonio Rüdiger.

Justiția spaniolă a condamnat un bărbat la opt luni de închisoare pentru insulte rasiste în mediul online, pe forumul cotidianului Marca, la adresa jucătorilor de fotbal Vinicius Junior și Antonio Rüdiger.

Youtube video image

Clubul madrilen a precizat că "judecătorul l-a condamnat la opt luni de închisoare și i-a interzis să participe la forum timp de 20 de luni". De asemenea, s-a specificat că bărbatul nu va ispăși pedeapsa în închisoare, cu condiția să urmeze "un program cu privire la egalitate și lupta împotriva discriminării".

Acest caz marchează a doua condamnare penală pentru insulte rasiste la adresa jucătorilor Realului. În data de 10 iunie, trei fani ai Valenciei au fost condamnați la opt luni de închisoare pentru insulte rasiste la stadionul clubului lor, în mai 2023, care l-au vizat pe atacantul brazilian Vinicius Junior și au provocat un val de indignare internațională.

***

În urmă cu aproximativ o lună, antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a deplâns faptul că "la Ligă este o problemă cu rasismul", după incidentele petrecute la meciul pierdut în faţa Valenciei, cu 0-1, pe Mestalla, care l-au implicat în mod special pe Vinicius Junior, eliminat în finlul meciului.

"Nu mă gândeam să elimini un jucător din cauza rasismului, nu mi s-a mai întâmplat niciodată. Ce s-a întâmplat astăzi, am mai văzut, dar în această manieră nu. Este inacceptabil. Liga spaniolă are o problemă cu rasismul. Şi problema nu este Vinicius. Vinicius este victima. Dar este o problemă foarte gravă", a spus antrenorul italian într-o conferinţă de presă.

Pe tot parcursul meciului, publicul de pe stadionul Mestalla l-a insultat pe jucătorul brazilian. Ancelotti a afirmat cum a auzit stadionul strigând "mono", maimuţă în spaniolă, dar un ziarist a precizat la conferinţa de presă că aceştia strigau "tonto", care înseamnă imbecil în spaniolă.

"Dar de ce credeţi că arbitrul a întrerupt meciul? Pentru că îi striga publicul 'imbecil' lui Vinicius? Nu. Arbitrul a întrerupt meciul pentru că a deschis protocolul rasismului", a susţinut Ancelotti.

În minutul 70, Vinicius l-a arătat cu degetul pe un suporter, iar apoi jucătorii au mers să-i spună asta arbitrului.

"L-am întrebat pe Vinicius dacă vrea să mai continue şi voia. Arbitrul mi-a spus că trebuie să continue, că va aplica protocolul dacă se repetă. Dar s-a repetat, pentru că atunci când i-a arătat cartonaşul roşu tot stadionul a început să strige maimuţă, maimuţă. Aşa ceva nu poate continua. Sunt trist", a regretat tehnicianul italian.

Valencia CF, echipă implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, a învins la limită pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Real Madrid, la capătul unui meci tensionat disputat duminică seara în etapa a 35-a a campionatului de fotbal al Spaniei.

Gazdele au marcat unicul gol al al întâlnirii în minutul 32, prin Diego Lopez, distanţându-se la cinci puncte de "zona roşie" a clasamentului în urma acestui succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel