• Rareș Bogdan vs. Bogdan Aurescu. Bogdan Chirieac: Nu are ce căuta în funcția de ministru de Externe. Rareș Bogdan este exasperat, i s-a urcat sângele în cap
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat schimbul de replici dintre Rareș Bogdan și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, criticându-l dur pe acesta din urmă.
"Nu are ce căuta în funcţia de ministru de Externe"
"Declarația domnului Bogdan Aurescu demonstrează că nu are ce căuta în funcţia de ministru de Externe. Acum, Bogdan Aurescu este un diplomat în regulă, este un diplomat bun. Şi-a dat valoarea. Ca diplomat! Nu ca ministru, sub nicio formă! Ori, tu ce spui? Că e ca şi cum l-ar ataca Sputnik pe prim-vicepreședintele partidului. Este omul ruşilor? Asta declară ministrul de Externe al României, cu războiul declanșat de Rusia la graniţa României? Asta declară? Puteţi să spuneţi ce vreţi despre Rareş Bogdan, dar în niciun caz nu se pune problema că ar fi nu ştiu ce. Este pro-european, pro-atlantic, pro-american. Fără putință de tăgadă, fără urmă de îndoială! Despre ce vorbim?", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.
"Pur şi simplu i s-a urcat sângele în cap"
Întrebat ce se ascunde în spatele acestor atacuri, analistul politic a adăugat că "Rareş Bogdan este în contact direct cu Bruxelles-ul. Sunt foarte multe oportunităţi în această perioadă. Cred că este exasperat că domnul Bogdan Aurescu le ratează pe toate. Cred că despre asta este vorba. Pur şi simplu i s-a urcat sângele în cap, dacă mă întrebaţi. Nu se poate! Chiar îţi trebuie multă iscusinţă să ratezi toate oportunităţile, aşa cum o face Bogdan Aurescu. Nu are pe nicăieri nicio iniţiativă memorabilă. Nu vorbeşte nici cu presa, nici cu publicul, cu nimeni domnul Aurescu, din nefericire.
"Este pus de stat şi statul este mai puternic decât democraţia, în România"
Cât despre posibilitatea ca Aurescu să fie schimbat, Bogdan Chirieac a spus: Nu, că v-a spus Rareş Bogdan... Este pus de stat şi statul este mai puternic decât democraţia, în România. Nu ne-a explicat domnul Traian Băsescu? Nu este cazul acum, că i-a liniştit Klaus Iohannis şi Eduard Hellvig, dar statul era cel care, dacă îl supărai, a doua zi te băga la puşcărie şi, după şase ani, un complet de judecată stabilea că fapta nu există. Nu avem decât câteva mii de cazuri în această situaţie, fără ca cei care au provocat aceste lucruri să răspundă câtuşi de puţin - nu penal! - administrativ. Dar este o întreagă istorie care s-a întâmplat în România şi care, peste 10 ani, va fi analizată, va fi predată în cărţile de istorie şi vom avea şi noi victimele noastre, cum a fost la Revoluţie cu cei care au comis aşa ceva".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News