Raportul Salvamont a fost publicat: Noi detalii ies la iveală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Avion prabusit
Avion prabusit

Salvamontiștii implicați în căutarea avionului aterizat forțat în Munții Apuseni au publicat raportul cu privire la operațiunea de salvare pe care au efectuat-o luni seară și despre care spun că a fost dominată de haos.

Iată cele mai importante informații prezentate de raportul celor de la Salvamont, care a fost citat în ediția de miercuri a emisiunii "100 de minute", de la Antena 3:

La 16:46 - la jumătate de oră după apelul la 112, şeful Salvamont i-a alertat pe salvamontiști că a avut loc un accident, dar nu le-a oferit detalii.

În următoarea oră - cei de la Salvamont Cluj vorbesc la tefefon cu 112, ca să afle detalii, şi cu echipele salvatoare, pentru a le alerta.

La 17:50 - 13 salvatori montani pleacă spre zonă, la Poiana Horea, şi se împart în două echipe. După două ore de la apelul iniţial, coordonatorul uneia dintre echipe încearcă să afle mai multe despre aria de prăbuşire şi face o teleconferinţă cu medicul Radu Zamfir, care durează nu mai puțin de 22 de minute.

Operațiune dominată de haos

Salvamontiştii clujeni au precizat că întreaga operaţiune de salvare, care a durat multe ore şi care a implicat foarte mulţi oameni, s-a desfăşurat într-un haos desăvârşit. Nimeni nu a centralizat informaţiile, iar acestea, dacă veneau, nu ajungeau ulterior către cei implicaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel