Rapid Bucureşti cere ca arbitrul Lucian Rusandu să nu mai fie delegat la meciurile lor: Să nu fie vorba de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenție
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO DC NEWS
FOTO DC NEWS
Conducerea clubului Rapid București îi cere președintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, ca Lucian Rusandu să nu mai fie delegat la meciurile lor. 

"Domnule Vassaras,

din poziția de Președinte al FC Rapid București țin să trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care este tratată echipa noastră de către arbitri, pe parcursul meciurilor de fotbal.

În dorința de a păstra o relație corectă cu judecătorii de pe "'dreptunghiul verde ne-am ferit de polemici, considerând că și arbitrii sunt oameni, iar omul este supus greșelii.

Mai mult, odată cu intrarea în fotbalul modern, după introducerea sistemului VAR, aveam convingerea că judecățile din arbitraj vor deveni o simplă formalitate. Cu toate acestea, am constatat cu surprindere că, deși n-ar trebui, arbitrii “reușesc” să iasă în evidență.

Întâmplător sau nu, în ultimele trei meciuri din campionat, Rapid a beneficiat de un arbitraj extrem de slab, iar ultimile două (cu CS Mioveni și AFC Chindia Târgoviște) au avut același numitor comun, în persoana domnului Lucian Rusandu. Prin deciziile sale total eronate, concluzie trasă de foști mari arbitri și de analiști sportivi, respectivul arbitru a anulat două goluri cât se poate de clare, atât de pe teren, cât și din camera VAR, goluri care la un moment dat pot conta în configurarea clasamentului.

Fără să scuzăm evoluția neconvingătoare a echipei noastre din ultimul meci, considerăm că rezultatul final nu ar fi trebuit să fie “alterat” de către deciziile cel puțin bizare luate de arbitrul Rusandu, toate împotriva Rapidului. Toate acestea ne fac să ne temem că este posibil să nu mai fie vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenție.

În actualul context, în numele clubului nostru vă adresez rugămintea ca, în viitor, drumurile Rapidului și ale arbitrului Lucian Rusandu să nu se mai intersecteze în peisajul fotbalistic românesc. Totodată, așteptăm niște explicații vizavi de prestația respectivului arbitru.

Să nu uităm că fotbalul este pentru suporteri, iar rezultatele trebuie să fie stabilite doar de către cele două echipe prezente pe teren în postura de adversare în competiția sportivă.

În speranța primirii unui răspuns cât mai rapid din partea dumneavoastră, vă asigurăm de toată stima și prețuirea noastră", se arată într-un mesaj semnat de Daniel Niculae, preşedintele Rapid Bucureşti. 

Decizie uluitoare la Chindia - Rapid în Superligă. Gol anulat cu VAR pentru offside, deşi jucătorul aflat în afara jocului nu atinge mingea

Chindia Târgoviște a câștigat duelul contra celor de la Rapid cu scorul de 2-1, în etapa cu numărul 12 din Liga 1.

În minutul 19, Alexandru Albu a marcat pentru Rapid după o lovitură de la colţul terenului. După consultarea sistemului VAR, arbitrul Lucian Rusandru a decis că a fost offside la un jucător al Rapidului aflat pe linia porţii la acea fază.

Doar că jucătorul aflat pe linia porţii, Antonio Sefer, nu a jucat mingea şi nici nu a manifestat intenţie în acest sens. 

Situaţia a fost semnalată şi de comentatorii meciului, însă decizia a rămas neschimbată: golul a fost anulat! 

"Pentru a anula un gol pentru o asemenea poziție de offside trebuie ca jucătorul aflat afară din joc să efectueze o acțiune evidentă care să influențeze în mod clar capacitatea unui adversar de a juca mingea. La faza analizată, atacantul este în spatele fundașului, nu îl trage, nu are nicio acțiune prin care să îl împiedice să joace mingea.

Este clar că apărătorul nu ajunge la minge, încearcă să o joace fără a fi influențat de adversar. Decizia corectă ar fi fost gol valabil”, a declarat fostul arbitru Marius Avram, pentru ProSport. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel