Rania, scrisoare despre Rodica Mitu: Sper că n-ai uitat de mine. Pentru că eu nu te voi uita niciodată. Acum pot să-mi fac un tatuaj legat de tine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Rania și Rodica
Rania și Rodica
Rodica Mitu, colega și prietena noastră de la DC News, a murit pe 31 ianuarie 2023. Avea doar 32 de ani.    

Înainte să plece, ultima zi în care a fost conștientă a fost 6 ianuarie 2023. Cel mai mult își iubea mama și, cel puțin în aceeași măsură, verișoara: Rania, o adolescentă de 16 ani care s-a născut și a trăit în Italia până în 2022 când se mutase definitv în România, la un bloc distanță de Rodica Mitu.

Sâmbătă, când s-a împlinit un an de când Rodi nu a mai deschis ochii, Rania a scris o scrisoare:

„Dragă Rodi,


Ce mai faci? Mi-e dor de tine. În fiecare zi, mă gândesc la tine și la momentele petrecute împreună. Unde ești? Cum ești? Vreau să știu ce faci. Doar atât. De ce ai plecat? De ce ne-ai lăsat atât de devreme? De ce tocmai tu? De ce tu și nu un om rău? Un om care a ucis. Un om care a furat. Un om care a înjurat. Un om care vorbea urât cu părinții lui. Un om care nu zâmbea niciodată. Un om care nu ajuta. Un om pe care să nu-l cheme Rodica Mitu. De ce? Tu nu erai niciuna dintre toate aceste lucruri. Și totuși, cea care a plecat ai fost tu. O fată extraordinară. O fată extraordinar de deșteaptă. Extraordinar de frumoasă. Extraordinar de simpatică. Extraordinar de ajutătoare. În puține cuvinte, o minune. O minune care a durat doar 32 de ani.

Azi, 06/01/2024, s-a împlinit un an de când, practic, nu mai ești. De fapt, ziua efectivă a decesului nu a fost atunci. Abia după 25 de zile. Zile în care ai fost într-o continuă luptă. O luptă între două lumi. O luptă cu cel mai mare lucru. Viața. Un lucru pe care tu ai reușit să-l prețuiești în foarte puțin timp. Timp în care un om normal n-ar fi putut să facă tot ceea ce ai făcut tu în cei 32 de ani din viața ta. 


Prea târziu mi-am dat seama cât de importantă era prezența ta în această lume. Cât de rară și excepțională erai. Îmi pare rău, Rodi. Îmi pare rău că nu am realizat faptul că erai specială. Cea mai specială.


Acum, sper să fii într-un loc mult mai bun și să ai zâmbetul tău frumos. Și sper că n-ai uitat de mine. Pentru că eu nu te voi uita niciodată. Și chiar acum că am împlinit de curând 16 ani, pot să-mi fac un tatuaj legat de tine, astfel încât să te pot avea mereu cu mine, în orice situație. Ca și cum ai fi aici.

Verișoara ta,

Rania”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel