Raluca Turcan: Există VARIANTA DEMITERII lui PĂSAT din PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
raluca turcan
raluca turcan

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat miercuri, la Parlament, că există varianta demiterii democrat-liberalului Dan Păsat şi a susţinut că votul Camerei Deputaţilor în acest caz afectează atât România, cât şi PDL, transmite Agerpres.

„Există varianta suspendării din partid sau chiar a demiterii lui Păsat şi, până la urmă, orice om trebuie să pună mai presus interesul ţării şi după aceea interesul formaţiunii din care face parte“, a comentat Turcan cazul colegului său de partid, după ce deputaţii au respins marţi solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a acestuia.

Raluca Turcan a spus că votul Camerei Deputaţilor afectează "ţara şi PDL". "Sper că în curând se va impune o decizie a Biroului Permanent Naţional, a forurilor superioare BPN, pentru că tot ce mai poţi să faci este să iei o decizie politică tranşantă", a adăugat Turcan.

Potrivit vicepreşedintelui PDL, demisia din Parlament a deputatului Dan Păsat "ar putea fi o decizie corectă". Ea a completat că Dan Păsat "creează o problemă de imagine Parlamentului", iar votul dat de Cameră nu face bine României, în condiţiile în care este monitorizată în continuare de Comisia Europeană.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, că, prin votul acordat în cazul deputatului PDL Dan Păsat, democrat-liberalii "au marcat" o atitudine de dispreţ faţă de rugămintea sa de a susţine un interes naţional, menţionând că a luat notă de lipsa de apetit a partidului în a-i mobiliza pe parlamentari.

Deputaţii au respins marţi solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului democrat-liberal Dan Păsat.

Un număr de 116 deputaţi au votat pentru cererea DNA, 34 împotrivă, iar 4 voturi au fost declarate nule. Pentru ca solicitarea să fie adoptată erau necesare 147 de voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel