Răfuială cu împușcături și înjunghieri în Halkidiki. Printre arestați s-ar afla și omul celui mai periculos mafiot bulgar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol mai multe despre atacul mafiot din Halkidiki care i-a îngrozit pe turiști.

O răfuială cu împușcături și înjunghieri a avut loc în plină stradă în Halkidiki, Grecia. Atacul mafiot s-a produs vineri în apropierea unui bar din această destinație preferată de români și s-a soldat cu trei răniți, dintre care unul este în stare foarte gravă, iar acum apar noi detalii în acest caz. Se pare că răfuiala, care i-a îngrozit pe turiștii din zonă, a fost provocată de mafia bulgară și ar fi avut legătură cu împărțirea unor zone de influență.

Trei noi arestări au fost efectuate de poliție duminică în legătură cu acest incident grav care a avut loc vineri seara la un bar de pe plajă din zona Haniotis din Halkidiki. Proprietarul bulgar, în vârstă de 55 de ani, împreună cu alți doi patroni ai barului de pe plajă, care au fost răniți de focuri de armă, au fost arestați sub acuzația de încăierare, scrie ekathimerini.com. Toți trei sunt acum tratați sub pază la spitalul Polygyros, în timp ce ancheta asupra incidentului este în desfășurare. Aceste trei noi arestări au venit după ce sâmbătă, cinci bulgari despre care se presupune că sunt autorii împușcăturii, au fost arestați și se confruntă cu multiple acuzații, inclusiv cauzarea de vătămare corporală periculoasă. Printre alte obiecte, polițiștii au găsit în posesia persoanelor arestate bastoane, spray cu piper și cuțite.

Unul dintre arestați ar fi Kiril Kirov, zis Rusul

Fakti.bg scrie că unul dintre cei arestați este interlopul Kiril Kirov, zis Rusul, personaj asociat cu Christophoros Amanatidis, zis Taki, considerat a fi cel mai periculos mafiot bulgar. Potrivit martorilor oculari, el și bodyguarzii lui i-au bătut și împușcat pe angajații unei unități deținute de un alt bulgar, relatează BNT. Consulatul general al Bulgariei din Salonic a confirmat că a fost notificat și așteaptă informații oficiale despre caz de la autoritățile elene.

„În orele serii zilei de 16 august s-a produs un conflict într-un club de noapte din stațiunea Hanioti între mai mulți cetățeni bulgari și proprietarul și personalul localului, în urma căruia două persoane au fost împușcate și una rănită, fiind transportate la spitalul din Polygyros", a transmis consulatul general al Bulgariei din Salonic.

Sursa citată notează faptul că presa greacă scrie că participanții la incident au legătură cu mafia bulgară. Kiril Kirov, cunoscut în cercurile subterane ca Kircho Ruskia, și bodyguarzii săi, au fost reținuți pentru bătaie și folosire de arme de foc. În ultimii zece ani, numele acestuia a gravitat în jurul lui Christophoros Amanatidis - Taki (un traficant de droguri n.r.).

În afacerile criminale, Kiril Kirov ar fi început ca traficant de droguri în raionul „Lyulin” al capitalei, dar odată cu executarea ordinelor de intimidare a început să urce în ierarhie, mai scrie sursa citată anterior. Așa ar fi ajuns pe poziția de lider în gruparea "Ciocanele lui Taki". Pe lângă Taki, Kirov ar mai fi lucrat cu Mityo Ochite, Kukata și Tony Zaspoglata, indivizi reținuți de mai multe ori. În Bulgaria, Kiril Kirov ar fi fost arestat anterior pentru droguri. Totuși, aceasta nu este prima lui arestare în străinătate - în 2016 a fost reținut pe insula Bali pentru deturnare de carduri bancare.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel