Rafila, semnal despre Valeriu Gheorghiță, CNCAV: Suflu nou campaniei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că una dintre marile probleme din România în privința pandemiei legată de lipsa informațiilor pentru populație.

„Trebuie să colaborăm (n.r. cu CNCAV) și trebuie să renunțăm la stereotipuri. Avem tot felul de grupuri de comunicare strategică. Nu am înțeles în ce constă strategia comunicării unor cifre, mereu aceleași, în fiecare zi, numărul de cazuri, numărul de decese, numărul de paturi libere la ATI și cam asta este comunicarea strategică. Colegii din CNCAV eu îi cunosc, eu am mai lucrat cu ei profesional. De exemplu, cu domnul doctor Valeriu Gheorghiță am fost colegi la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Cred că trebuie să stăm de vorbă și să încercăm să profesionalizăm campania de comunicare, pentru că, dincolo de ceea ce facem noi și facem bine, totuși sunt profesioniști în comunicare din zona publică și zona privată și care să dea un suflu nou campaniei de comunicare”, a spus Alexandru Rafila, joi seară, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a mai spus că, în prezent, campania de comunicare se centrează aproape exclusiv pe promovarea vaccinării și nu și pe informare.

„Informarea lipsește. Informații găsești greu în spațiul public. (...) Informarea nu înseamnă doar un site unde eventual trebuie să cauți mult ca să poți să afli anumite răspunsuri, trebuie să mobilizăm organizațiile profesionale medicale să vină alături de noi, pentru că ne apropiem în două luni de zile, probabil după sărbători, s-ar putea să asistăm la o nouă creștere a numărului de cazuri și atunci trebuie să fim pregătiți și cu strategia de comunicare și, bineînțeles, cu accesul pacienților la testare, și la consult, și la tratament în ambulatoriu, încă din primele zile de boală”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că pregătirea unui număr de paturi este necesară, însă trebuie ținut cont de faptul că, mărind numărul de paturi pentru COVID, se renunță la un anumit număr de paturi pentru alte patologii.

„Numărul de paturi în România nu este un elastic de care să tragi. Nu sunt paturi fizice, ci paturi care trebuie deservite de personal. Trebuie să facem un efort ca acele paturi să nu se umple”, a mai spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel