Rafila, despre problemele URIAȘE din DSP: "HAIDEȚI să fim CINSTIȚI! DOUĂ lucruri LIPSESC"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre problemele majore din Direcțiile de Sănătate Publică.

"Sunt două soluții! Una de gestionare a actualei situații, în mod evident, trebuie să ne adaptăm din mers, alta, trebuie să fie o soluție pe termen mediu, nu pe termen lung, care să reașeze gândirea și sistemul de sănătate publică din România. În ceea ce privește soluția pe termen scurt, probabil e cea mai greu de realizat, pentru că ne gândim acum, când avem o creștere rapidă, cum facem acest lucru și cred că momentul optim era să începem în mai - iunie! Regândirea DSP-urilor.

Sunt două lucruri care lipsesc, haideți că fim cinstiți. Lipsește coordonarea  și lipsește o resursă umană calificată. În vară cred că ar fi putut fi regândită conducerea tuturor DSP-urilor încât, în fiecare județ, inclusiv București, DPS-ul să fie condus de oameni calificați pentru conducerea sănătății publice, care știu cum e organizată Sănătatea publică, cum funcționează. Noi avem în continuare directori care nu sunt medici sau sunt medici care nu au avut în viața lor niciun fel de legătură cu această zonă de Sănătate Publică.

Ai o situație de criză? Atunci îți alegi 42 de medici din țară care să conducă DSP-urile. Aveam timp să facem un trainning încât direcțiile să acționeze  extrem de unitar", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel