Rafila, despre combinezoanele purtate de către studenții nevaccinați la cursuri: Nu poate fi o soluție pe termen lung
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre propunerea lui Sorin Cîmpeanu ca studenții nevaccinați să poarte combinezoane de protecție la cursuri și laboratoare.

VEZI ȘI: Sorin Cîmpeanu, propunere pentru mediul universitar: Studenții nevaccinați, în combinezoane de protecție la cursuri și laboratoare

"Nu am procesat încă această informație. Sigur, utilizarea unui echipament de protecție poate fi o soluție, dar părerea mea este că nu poate fi o soluție pe termen lung. În primul rând, să porți un astfel de echipament nu este vorba doar despre utilitatea lui pe moment, depinde cum îl scoți, cum îl pui, ce faci cu el după ce îl scoți. Sunt multe lucrurile care în cazul unei persoane infectate, de exemplu, pot avea consecințe, inclusiv în ceea ce privește transmiterea bolii.

Sigur, eu cred că domnul ministru vrea să impulsioneze tânăra generație să se vaccineze, poate că asta este o cale, dar mai trebuie să ne gândim și la alte metode de a-i convinge pe tineri. Dânsul are dreptate, tinerii sunt vectori de transmitere pentru că au mai multă mobilitate. Presupune o logistică și o mobilizare particulară. Mi se pare mult mai simplu să te duci să te vaccinezi, decât să beneficiezi de un astfel de echipament de protecție.", a declarat Alexandru Rafila la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel