Raed Arafat, despre pacienții în stare gravă care refuză internarea: Se autocondamnă la moarte
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Raed Arafat / Foto: gov.ro
Raed Arafat / Foto: gov.ro
Pacienții în stare gravă care refuză internarea "se autocondamnă la moarte", a spus Raed Arafat. Șeful DSU vaccinează, duminică, la Palatul Copiilor din București. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, spune că cei care refuză internarea, deși sunt în stare gravă, cu COVID-19, se autocondamnă la moarte, pentru că singura lor șansă este tratamentul.

Raed Arafat vaccinează, duminică, la Palatul Copiilor din București, unde numărul celor care vin să se imunizeze este foarte mare.

„Cred că ce vedem astăzi este un lucru extrem de bun. Le mulțumesc celor care vin să se vaccineze, nu numai aici, ci peste tot în țară. S-a dovedit că chiar dacă suntem într-o situație destul de critică, oamenii au înțeles și vin la vaccinare. Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi. Este foarte bine și cu toții avem datoria să facem acest lucru și să ne implicăm: medici de familie, persoane nevaccinate încă, persoanele care au dubii să pună întrebări, să le răspundem de ce este bine să se vaccineze. Important e că asta este unica soluție ca să nu se mai repete situația în care ne aflăm acum, unica soluție pentru a preveni astfel de situații și de a se proteja fiecare pentru viața lui și a celor din jurul lor”, a spus dr. Arafat.

El a spus că le recomandă celor indeciși să vină să se vaccineze, pentru că vaccinarea este soluția optimă de prevenire și de a evita să ajungă pe un pat de terapie intensivă sau să își piardă viața.

„Restricțiile sunt impuse pentru că până acum nu ne-am vaccinat destui”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a fost întrebat despre persoanele care ajung în stare gravă și care refuză internarea în spital.

„Înseamnă că se autocondamnă dacă sunt în stare gravă și încă ascultă aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primi tratamentele înseamnă că se condamnă singuri la moarte, nu la altceva, pentru că dacă ești în stare gravă trebuie să ajungi la spital, chiar înainte să ajungi în stare gravă. Dacă ești deja în stare gravă, unica șansă a ta este în spital”, a mai spus Arafat, potrivit Mediafax.

Maratonul vaccinării

Maratonul vaccinării se desfășoară în perioada 22 - 25 octombrie, în şase centre din Bucureşti, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Maratonul vaccinării pentru viaţă este organizat de CNCAV, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii.

Toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei în următoarele centre:

* Sector 1: ROMEXPO - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

* Sector 2: Circul Metropolitan - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

* Sector 3: Biblioteca Naţională - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

* Sector 4: Palatul Copiilor - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

* Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

* Sector 6: Clubul Seniorilor "Mihai Eminescu" - 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen).

"Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF "Carol Davila" Bucureşti, instituţie de prestigiu, cu experienţă în pregătirea specialiştilor din domeniul sănătăţii, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenţi la medicină militară. Evenimentul este menit să promoveze beneficiile şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga ţară şi poate constitui un punct de pornire pentru acţiuni similare la nivel naţional", transmite CNCAV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel