Radu Tudor: Sunt creștin ortodox și mă declar șocat, oripilat de această decizie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Radu Tudor / Sursa: Facebook
Radu Tudor / Sursa: Facebook
Radu Tudor a transmis, vineri, un mesaj, după ce s-a decis că ritualul botezului rămâne neschimbat, iar slujbele se vor desfăşura tot prin scufundarea copilului de trei ori în cristelniţă.

„Sunt creștin ortodox și mă declar șocat, oripilat de această decizie. Ce-i împiedică pe acești preoți să așeze noul născut în cristelniță și să toarne apă pe cap din palmele preotului?!”, a scris, vineri, Radu Tudor pe contul său de Facebook.

„Adică o tradiție învechită și periculoasă e mai importantă decât viața unui suflet nevinovat??”, a mai scris jurnalistul pe Facebook. 

Amintim că ritualul botezului rămâne neschimbat, Sfântul Sinod transmiţând joi că Biserica Ortodoxă Română nu poate modifica doctrina sa, ritualul său liturgic, că preotul, în urma discuţiilor cu părinţii şi cu naşii, va trebui să se informeze în legătură cu starea de sănătate a copilului în cazul celor cu sănătate precară. 

„Sfântul Sinod a reamintit obligaţia statutară a Bisericii Ortodoxe Române de a rămâne în comuniune şi unitate dogmatică (doctrinară), liturgică (sacramentală) şi canonică (disciplinară) cu Biserica Ortodoxă universală. Prin urmare, Biserica Ortodoxă Română nu poate modifica doctrina sa, ritualul său liturgic-sacramental şi disciplina sa canonică, îndemnând pe toţi slujitorii săi la mai multă responsabilitate în săvârşirea Sfintelor Taine şi ierurgii”, a comunicat Patriarhia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel