Radu Tudor, rol esențial la venirea lui Mogherini la București- FOTO
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, este prezentă, vineri, la București. La forum a fost prezent ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu. Jurnalistul Radu Tudor a avut un rol important. 

Federica Mogherini a amintit că Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare în 2009, "în mijlocul crizei financiare", dar că Uniunea nu a explorat niciodată abilitățile sale la adevărata valoare.

"Europa a dat mereu impresia că sare de la o criză la alta. Cred că trebuie să realizăm acum că managementul de criză nu este de ajuns. Am avut de-a face cu criza financiară, cu criza datoriilor și amenințări de securitate (...), trebuie să explorăm toate instrumentele noastre, care sunt deja acolo, așteptându-ne să le folosim, să realizăm cât de puternică este uniunea noastră. Trebuie să înțelegem ce funcționează în UE, ce nu funcționează, ce poate funcționa mai bine și ce poate fi schimbat", a subliniat Mogherini, potrivit Agerpres. Înaltul Reprezentant al UE a mai spus că respectiva strategie trebuie să aibă în vedere fiecare cetățean al UE.

”A fost un privilegiu sa moderez prezenta la Bucharest Forum a Inaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externa si de Securitate, Federica Mogherini” a scris jurnalistul Radu Tudor pe Facebook. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel